Skor, skor, skor!!!

Mamman har varit lite på rymmen idag. Jag tog mig en shoppingresa till Falun, nya jeans behövdes mer eller mindre akut. Det där med shopping har förlorat lite av sin glans på nåt vis, förut kunde jag glatt springa en hel dag i affärer och prova kläder å sen ändå ha en massa energi kvar när jag kom hem med mina nyförvärv. Jag har provat tre par jeans idag, och är urless på provhytter! Men jag hittade ett par som passade i alla fall.
Något jag aldrig förstått tjusningen i förut är skor. Men idag har jag fått en alldeles ny förståelse för människor som kan köpa på sig ett par skor till varje outfit i garderoben! Den första butik som fångade mitt öga idag, var just en skobutik. Nu behövde inte jag några skor, jag har ett par och det räcker. Men de stora, förrädiska REA-skyltarna liksom sög in mig i butiken. Jag hittade inget som passade, men hjärnan var nu inställd på skor, inte byxor. Nästa butik hade alldeles för mycket att erbjuda, jag provade par efter par och blev alldeles till mig över att alla passade och såg snygga ut på foten. Till på köpet fanns där förstås en vänlig och hjälpsam expedit som kunde plocka fram just de modeller som skulle passa min fot. Höga stövlar, nätta vinterskor, stövletter… Jag hade kunnat handla ihjäl mig! På skor! Det är ju inte riktigt klokt! Men jag förstår plötsligt hur folk kan förköpa sig på skor, till och med bli beroende.
Men sunda förnuftet drog så klart i nödbromsen, högg det par som faktiskt var ett vettigt köp och gick till kassan. Expediten såg lite besviken ut, hon såg sin potentiella storkund förvandlas till en medelsvensson med fast grepp om plånboken…

Tuva ligger här bredvid och pockar på uppmärksamhet. Vi ska kolla på Musse Pigg! Lite välförtjänt slappande i soffan för damens del, hon har varit på terminens första bad! Helt slut är hon, trött men glad. Efter simningen bjöds det fika här hemma, Linda fyller ju år idag! Tuva fick givetvis smaka hon också, undras just om det blev nån fyllning kvar i Lindas munk eller om Tuva norpade åt sig alltihop? Tack för fikat, Linda och stort grattis på födelsedagen!

En reaktion på “Skor, skor, skor!!!

  1. Annelie

    Skor det tycker jag om att prova. Det finns flera fina skor som passar utmärkt. Med byxor är det sämre. Det är inte lika kul att prova som det är med skor. Skor behöver jag inga, har flera stycken. Byxor skulle jag behöva, men har inte kommit till någon affär.

    Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *