Sköna söndag

Trött som en gammal tennissko, rund om magen som en julegris och nöjd som få. Vi har haft en helt underbar söndag! En sån där härlig blandning av produktivitet och kvalitetstid med familjen.
Vårt äppelträd har varit överbelamrat av små äppelkart hela sommaren som nu har mognat till stora härliga äpplen. Som bara har trillat på marken och blivit getingmat. Idag tog det dåliga samvetet över, de kan ju inte bara ligga där och ruttna. Vi måste göra nåt av dem!

Så halva dagen har spenderats i köket, där vi kokat mos av hjärtats lust. Jag tänkte nöja mig med att koka mos på två hinkar äpplen, men det var ganska kul och det minskade inte nämnvärt på äppelfronten av de där två hinkarna så vi hämtade in mera. Och mera. Plocka, klyfta, koka, mosa. Till slut fick vi ge upp på grund av tidsbrist, men jag tror nog att vi hade orkat koka lite till. Men sisådär 20 liter fick räcka.
Vart tusan skulle vi göra av allt mos vi kokat? Tja, det gick att stuva in rätt mycket i frysen och resten har vi gett bort till höger och vänster. Äppelträdet dignar fortfarande av frukt, om det är nån annan som är sugen på att göra lite mos. Bara att komma hit å plocka!

Med mos-koket ut världen packade vi in oss i bilen och for till svärföräldrarna (vi tog förstås med oss mos dit också) för en härlig söndagseftermiddag. Kubbspel och en söndagsmiddag som bättrade på formen. För rund är också en form, vet ni…
Tuva, farfar och jag utmanade Anton, Hasse och farmor. Det var lite svårt eftersom Zingo jagade kastpinnarna och försökte smita med hörnpinnarna. När det inte gick för sig började han tugga på kubbpjäserna. Tja, alla kan ju vara med på sitt sätt!

Tack Gunnar å Britta, för en oförskämt god middag och en helt fantastisk söndag!

En reaktion på “Sköna söndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *