Skolstart!

Imorgon drar allvaret igång igen! Antons första skoldag! Nya skolväskan hänger på sin krok, packad med skrivblock, mapp och pennskrin, allt i Star Wars-tema. Idag införskaffades nya gympaskor för terminen. Undrar om Anton är nervös? Själv hävdar han förstås bara att det ska bli ruggigt tråkigt att börja i skolan, men det tror jag inte en sekund på. Jag vet att han kommer bli glad över att träffa alla kompisarna igen, och att han innerst inne tycker att det är både lite läskigt och spännande. Nu lämnar han ju tryggheten i F-1 huset eftersom det denna termin ska inrymma 5- och 6-åringarna, ettorna ska börja i stora skolan, där det går elever ända upp till årskurs 9.

Tuvas termin drar inte igång förrän nästa vecka, så hon får ha sommarlov en vecka till. Men hon har också en stor dag imorgon, sin 5- årsdag!! Helt ofattbart, fem hela år! Det blir kalas med pompa och ståt, men inte förrän till helgen. Fast lite firande ska vi ju ha imorgon också förstås. Just nu ligger hon i sin säng och är jättesur å tycker att mamma är världens elakaste som lade henne där. Får se hur det går, har jag en himla tur bestämmer hon sig för att somna. Men just nu låter det som om hon kör på sitt vanliga trick, skrika tills man blir blå och får svårt att andas. Ett säkert kort för att få komma upp i soffan igen!

Jag får be om ursäkt för att jag varit så slapp på att skriva på sistone! Förra veckan var jag ju gräsänka, den här veckan vet jag inte vad jag ska skylla på… Jo, jag har väl lagt mer tid på mig själv helt enkelt! Jag hade flera kvällar förra veckan när barnen somnade snällt och i tid, men då satte jag mig bums med näsan i en bok! Håller på att läsa Stephenie Meyers bokserie Twilight. Ruggigt bra! På fyra kvällar avverkade jag 1381 sidor! Nu sitter jag som på nålar och väntar på att den fjärde och sista boken ska komma in till biblioteket så jag får veta hur allt löser sig för huvudpersonerna.
Filmen Twilight finns ute på DVD, och i november kommer nästa film på bio. Men vem har tid att vänta så länge på att få veta fortsättningen? Så om det blir tyst i några dagar så har det inte hänt något allvarligare än att jag har fått och begravt mig i bok nummer fyra!
Det är skön avkoppling, att få rymma in i en bok och följa någon annan, någon som är fullkomligt fjärran från en själv. Twilight är väl så långt från verkligheten man kan komma, den handlar om vampyrer.

Nä, nu måste jag ta en sista titt i skolväskan och kolla så allt är på plats innan jag tar upp den ilskna lilla damen igen. Och ja, hon kör på ”jag-blir-blå-om-jag-skriker”-tricket….

2 reaktion på “Skolstart!

  1. Kristina Svedberg

    JA MÅ HON LEVA, JA MÅ HON LEVA, JA MÅ HON LEVA UTI HUNDRADE ÅR!!!!!!! En stor födelsedagskram skickas genom cyberrymden till den underbara lilla Tuva. Och du Ida, så förnuftigt att lägga lite tid på sig själv, det gagnar ju alla inklusive dig själv! / Kristina

  2. Linda

    hej!Tack för ditt styrkeinlägg!!! Ni om någon förstår vad vi går igenom…Vi brukar kolla in er blogg o kolla hur ni har det…Vi har nog inte förstått än…och vägen till ett stabilt liv e lång…
    Tack..kika gärna in vår blogg…
    Kramar från oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *