Sicken fest!

Vi var på bröllop igår minsann! Världens finaste, härligaste och mysigaste tillställning i Österby Bygdegård. Tack Conny och Susanne för en helt fantastisk lördag!
Hasses lördag började i arla morgonstund då han for iväg och bakade tårtan till kalaset. Och vilken tårta sen! Bilder utlovas, men inte idag. Jag är helt slut och är faktiskt för lat för att leta rätt på bilderna just nu. Men mer om det senare i inlägget. Åter till kalaset!
Det var så rackarns mysigt! Vigseln och festen ägde rum i samma lokal, med lite ommöblering emellan. Vacker musik av tre duktiga solister fick gåshuden att sprida sig bland gästerna. Bruden var strålande vacker, brudgummen stilig som aldrig förr. Jag menar det, så där stilig har jag aldrig sett dig Conny! Du borde verkligen gå klädd i kostym lite oftare. Hedersgäst var brudparets hund, som trots hård bevakning lyckades smita fram till brudparet mitt i vigselakten. Han ville ju försäkra sig om att han också ingick i äktenskapet!
Efter akten bjöds det på utsökt buffé, ädla drycker, kaffe å kaka och så förstås den magnifika tårtan (är jag övertydlig med att jag är stolt över min man?). Tuva och Anton var självklart med på kalaset. Anton hade gjort upp en reservplan om att få åka till farmor när han lessnade, vilket han förutspådde sig göra ganska snabbt. Men vi behövde aldrig använda reservplanen, för sonen hade så rackarns roligt. Han fann sig en kamrat eller två att stoja runt med hela kvällen. Tuva var nöjd som få med att rulla runt och charma alla gästerna, en efter en. Lokalen var så pass liten och överskådlig att jag lugnt kunde låta lilla fjärilen rulla iväg vart hon ville. Hon njöt av sin självständighet och dumpade mamsen totalt för kvällen. Allra mest dansade hon med sina favoriter Lasse och Anja. Men jag tror att de flesta gäster fick en liten visit och en dans av lilla damen. Härligt!
Vi hände i ända till klockan 23 då våran chaufför (tack, snälla Raie för att du körde oss) kom för att hämta upp oss. Tuva var fortsatt i gasen ända tills vi kom hem. När hon var tvättad och borstad å klar så tog det ungefär…30 sekunder för henne att somna i min famn på soffan. Poff! Tack och godnatt.

Trots gårdagens kalas och sena sänggående var både jag och sonen oförskämt pigga imorse. Anton vaknade 06.30, som alltid. Jag klev upp och åt frukost med honom, men sen törnade jag faktiskt ner i sängen igen medan han kollade in morgonprogrammen på Cartoon Network. Klockan 8 klev jag upp igen. Kl 10 väckte jag Tuva.
– Godmorgon, det är dags att vakna.
– Nä!

En trött liten Tuva vände på sig i sängen och visade att det var inte alls det dags att gå upp ännu. Tihi, det är tufft att ha varit på kalas! Anton har varit lite smågrinig hela dagen, men han var absolut inte trött. Hävdade han i alla fall. Själv fick jag världens energikick, jag har farit fram som en furie här hemma. Städat, tvättat, gått ut med hundarna. Jag har fått så mycket gjort idag att jag är chockad själv! Kanske borde gå på bröllop lite oftare?
Tuvas trötthet tog ut sin rätt när det var läggdags. Hon var så uppskruvad så hon visste inte vart hon skulle ta vägen, hon har legat här och ormat omkring i min famn i 2½ timme. Jag har gjort mitt bästa för att försöka få henne att slappna av, dock utan resultat. Till slut slocknade hon i alla fall, för 10 minuter sedan. Klockan är nu 23.00 och jag har fortfarande en hel maskin med ren och torr tvätt som vill ha hjälp ur torktumlaren, så jag får väl ta och hjälpa den med det innan jag också stupar i säng.
Vilken underbar helg vi haft!

Puss å kram hela dan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *