Shoppo-mania!!

Igår tog jag lite ledigt. Mamma kom upp och hjälpte Hasse med hundar och ungar så jag kunde dra iväg och vara borta ett tag. Gissa vart jag åkte? Men hur kunde du gissa rätt på första försöket? Japp, jag for till Kupolen. det är så skönt att gå och skrota i affärer, klämma å känna, prova lite kläder. Bara tänka på ingenting, lyssna på folk, titta på folk. Och så behövde jag lite nya trasor att hänga på kroppen också, vill ju vara lite snygg när vi far till Stockholm. Jo, för vi ska till storstan i november. Hela familjen! Jag har blivit inbjuden att sitta i soffan med Tilde de Paula i TV4 Söndagmorgon!! Hur häftigt är inte det då?! Lilla jag, som bor i lilla Långshyttan, och ursprungligen kommer ifrån det ännu mindre Hummelsta! Vad är sannolikheten för att hamna i soffan på TV4? Jag tror jag har fått en släng av hybris…

I alla fall så hade jag en skön dag på Kupolen. Jag kom väl på plats vid ett-tiden, och började skrota runt. När jag gick där och klämde på kläder så blev jag så sugen att prova, allt möjligt, även sånt som jag visste att jag inte ville ha. Bara för att det är kul att prova kläder. Jag provade allt ifrån hysteriska tonårs-munderingar till riktiga affärs-dräkter. Skitkul! Ni skulle ha sett hur jag apade mig framför spelgarna. Och ni skulle ha sett minen på damen som för dagen arbetade i H&M:s provrum. Hon höjde ögonbrynen lite mer för var gång jag kom kånkandes på ett berg av kläder att prova. Jag gick förbi henne 4 gånger, med 12 plagg varje gång. Hittade ett par jättesköna byxor, snygga var dom också, som jag verkligen ville ha. Tills jag hade provat dom, vill säga. Alltså, jag fattar inte riktigt det här med den sjukt lågt skurna midjan. De allra flesta flickor/kvinnor har ju lite höfter, men när man tar på sig ett par byxor med den där låga midjan så hänger höften liksom över lite, det spelar ingen roll om du är helt normalviktig. Eftersom byxan slutar strax ovan könsbehåringen så blir den naturliga följden att höfterna skjuter ut lite ovan byxlinningen på ett osmickrande sätt. Jag har sett drösvis med unga tjejer där höfterna hänger över. Det är tametusan inte snyggt alltså. Det kan få även den trådsmalaste tösen att se ut som en vandrande reklampelare för Michelin-däck! Lägg då till min lite uttänjda mage där över byxlinningen. Jag skrattade så jag nästan kissade på mig där i provhytten för det såg hysteriskt roligt ut.
I slutändan hittade jag en snygg tröja, ett par leggings och en vit t-shirt som jag ville ha. Dom hängde jag undan i kassan, det blir så drygt att släpa på påsarna när man ska i flera affärer. På KappAhl hittade jag sju plagg som jag ville prova, men det var så förbenat lång kö till provhytterna, så jag hängde undan tröjorna i kassan där med. Tänkte jag kunde prova lite senare. Kollade på lite skor också, och hör och häpna, jag har köpt mitt livs första par klippetiklopp-stövlar! Alltså, stövlar med klack som låter klippeti-klopp när man går. Attans va tjusig jag kände mig! Två klädbutiker senare började jag bli lite slö och törstig, så jag gick till Waynes. Tog en iste och nåt som hette Devils cake, det lät så förföriskt smaskigt. Men efter första tuggan förstod jag att den måste heta så för att inte ens Fan själv skulle äta av den. Fy tusan vilken torr och smaklös klump med choklad och smörkräm det var. Blää för Devils Cake.

Nåväl, klockan närmade sig 17 och jag var tvungen att flytta på bilen för att vara helt säker på att CarPark inte skulle tjäna mer pengar på mig. Och enligt min planering så stängde Kupolen klockan 18, så nu var det dags att börja lösa ut det som jag hängt undan och prova de där tröjorna på KappAhl. Men först ville jag kolla lite på nedersta planet, dom affärerna hade jag inte hunnit glutta nåt i. Just som jag satte ner foten på bottenvåningen säger en trevlig röst i högtalaren:
-Klockan är 17.00 och Kupolens köpcentrum stänger för dagen. Våra öppettider är…bla bla bla.

Helvete! Stänger dom nu?! Men mina kläder?! Dom jag lagt undan?!! Nej, nej det här får inte hända nu. Min perfekta dag, krossad i ett nafs! Nog för att jag kunde åkt tillbaks på söndagen och löst ut plaggen, men just då i det ögonblicket kändes allt helt förstört om jag inte fick med mig kläderna hem.
Likt en antilop löpte jag panikslaget upp för rulltrappan och rusade in på H&M, fram till kassan.
– Hej, jag…pust…hade lagt undan…flås, flämt…lite kläder. Stånk! Namnet är Krogh. Flås!!!

Mannen i kassan tittade på mig som om jag just var frisläppt från mentalvård en aning för tidigt. Långsamt som en snigel blippade han in mina tre stackars plagg, packade dem ännu långsammare i en kasse. Till slut blev jag så stressad att jag slet kvittot och påsen ur nävarna på honom, jag var ju tvungen att hinna in på KappAhl också!!
– Tack så mycket, ha en trevlig kväll!! ropade jag i farten.

På KappAhl hade man redan börjat hissa ner gallret. Lite snabbt kalkylerade jag gallrets hastighet neråt, och hur stor glipan till golvet skulle vara när jag var framme. Jo då, det skulle gå. Jag hukade mig lite och liksom gled in under gallret och hamnade framför en chockad expedit som förmodligen inte visste om hon skulle skratta åt mig eller tillkalla en vakt (för att ta hand om det där psykfallet som inte fattar att när gallret går ner har butiken stängt).
– Hej. sa jag med min allra vänaste röst. Förlåt att jag kommer nu när du ska stänga, men jag har hängt undan plagg i kassan. Kan jag få lösa ut dem, tack? Jag bor en bit bort så jag har ingen möjlighet att komma tillbaks imorgon. (vinkade lite med ögonfransarna och lade huvudet lite på sned, det funkar ju för hundvalpar så varför skulle inte jag se lika charmig ut om jag gjorde så?).
– Va, jaha. Ja, jo vi har väl en kassa öppen tror jag. Kom då.

Jag hade ju inte hunnit prova kläderna, men expediten såg inte ut att vara på humör efter min lilla entré, så jag frågade inte om jag möjligen kunde få prova dem. Sju plagg hade jag hängt undan, jag köpte fyra av dem.

Sen kunde jag åka hem glad i hågen. Eller näe, för på vägen till bilen fick jag skitdåligt samvete för hur mycket pengar jag hade bränt under dagen. Fick så ont i magen att jag höll på att få mig en andra titt på den där biten av djävulskakan, migränen lade sig på lur bakom vänster öga. Men jag tröstade mig med att alla dom där tröjorna från KappAhl kommer säkert inte att passa, så dom lämnar jag nog tillbaks och vips så har jag ju gjort av med 500 kr mindre…

Men väl hemma, när jag provade allt jag köpt, så satt ju allt helt perfekt! Skit också, då har jag verkligen gjort av med så där mycket pengar… Låg halva natten och försökte intala mig själv att jag var värd det, att jag inte handlar kläder så väldigt ofta så om man slår ut mina klädinköp på ett år så blir summan faktiskt helt inom det normala. Men det hjälpte inte. Jag har fortfarande dåligt samvete. Men nu kan jag i alla fall vara väldigt snygg när jag har dåligt samvete…

Idag har vi haft en skön dag med ungarna, mamma och jag. Hasse har förberett för älgjakt, det är ju premiär imorgon. När mamma på eftermiddagen for hem blev Anton ledsen, han är så känslig, min lille son. Han grät stora tårar och önskade att alla han älskade kunde bo i samma hus hela tiden och jämt… Det är inte lätt att vara liten!

Näe, nu måste jag nog ta och lägga mig på soffan lite och varva ner så jag kan sova sen. Jag var så himla trött vid nio-tiden, men Tuva skulle ju ha mat igen vid elva så för att pigga upp mig lite så cyklade jag en mil på motionscykeln, sen styrketränade jag lite också. Nu är jag så pigg att jag skulle kunna storstäda hela huset i ett enda huj!

Men innan jag slutar måste jag bara få säga tack till mamma, som varit här och tagit hand om barnen så Hasse och jag fått lite avlösning. Tack tack tack tack, jag älskar dej mamma!!

Och så måste jag få passa på att säga tack till svärfar som lovat ta hand om hundarna när vi ska till Stockholm, så vi kan åka tillsammans hela familjen. Tack tack tack tack, jag älskar dej också Gunnar!!!

Så, nu är jag färdig.

3 reaktion på “Shoppo-mania!!

 1. Leffe

  Vilka konstiga vibbar du slänger ur dej. Dom måste gå ut genom cyber-rymden för här sitter jag framför maskinen och trycker på tangenter därför att det är stört omöjligt att kvarta in. Vá kul att åter få se dej på teven, även om jag misstänker att mina tårar åter kommer att flöda. Kör försiktigt på gatorna i 99-området (dom är ju inte fullt hundra där nere).
  Puss å kram till er alla.

 2. Sofia L

  När visas programmet i TV? Fattar ju att det är en söndag, men vilken?

 3. Agneta i Skinnskatteberg

  Så underbart att du fick en dag i kupolen. Så bra att du köpte dig massor av kläder. Bara till dig. Jag blev glad när jag läste ditt senaste inlägg. Jag hörde av syster Bittan att ni skulle till Stockholm om några veckor. Jag är inte förvånad att din bok uppmärksammats och sedan tycker jag om Tilde för hon är så duktig och sen är hon mamma också. Samma dagar vill jag att B o G tar hand om River också. Tänk att det skulle passa så bra! Tre hundar och en katt. Bittan lät tveksam så jag trodde att vi skulle behöva ändra på vår planering om en ”lillsemester” till Danmark för att fira bröllopsdag och lite annat. Men så ringde min snälla syster och sa att de nog också kunde ta hand om vår hund (mammas) några dagar. Det känns bra. Vi lämnar River onsdag kväll och hämtar honom förmodligen på söndag fm (2/11).
  Jag kom aldrig till Långsta i fredags för feber o hosta satte stopp för det. Men jag hoppas att vi ses snart ändå. Ha det så bra och hälsa de dina.
  Kramar från Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *