Sankta Lucia

Fast jag får väl erkänna att jag inte sett endaste en idag. Lucia alltså. Det har liksom gått oss förbi av någon underlig anledning.
Vi var hos grannarna igår på litet julbord och glöggkväll, en nyligen upprättad tradition som vi ska försöka hålla liv i. Det var jättemysigt, tack för god mat och utomordentligt trevligt sällskap Ulla och Håkan!
Det blev inte så jättesent, barnen var trötta och signalerade att det var dags att gå vid elva-tiden. Eller ja, Tuva sa att hon var trött. Anton hade redan somnat på Ullas soffa!
Sonen sov gott ända till klockan fem på morgonen, fast inte på Ullas soffa förstås. I arla morgonstund tyckte han i alla fall att det var dags att kliva upp, så vi gjorde sällskap ner till vardagsrummet. Han lade sig på soffan under en filt och jag, som alltid blir hungrig som en varg när jag slår upp ögonen, gick ut i köket och bredde mig en macka. Anton hade somnat igen när jag var färdig, så vi knoppade gött fram till nio där på soffan.
Sådär loj har vi varit hela dagen, haft riktigt söndag och gjort så lite som möjligt. Fast ett bullbak har jag hunnit med, lussekatter kan jag bara inte göra så det fick bli saffransbullar med mandelmassa istället. Mumsfillibabba!
Sanningen är den att jag tänkte köpa såna dära bake-off lussekatter på ICA men dom var ju slut, förstås, så ville jag ha nåt saffransbröd på Luciadagen fick jag ju vackert sno ihop det själv. Tur var väl det, för vi blev fullt fikabord här på kvällskvisten med farmor och farfar, Rickard, Hasse, jag, Anton och Tuva.

bulla

Asch då…jag som trodde att jag lyckats söva lilla fjärilen… Just som jag lade ner henne i sängen ringde den j-vla telefonen. Mitt fel, jag hade missat stänga av ljudet på en lur (vi har tre). Hon slog upp sina stora bruna ögon och blängde på mig, men sa ingenting när jag tassade ut ur rummet. Ibland kan det hända att hon somnar om. Men idag är visst inte ”ibland”…

2 reaktion på “Sankta Lucia

 1. Annelie Johansson

  Hej Ida. Bullarna ser fantastikt goda ut. Jag bakar inte hemma. Skulle jag ha något gott i frysen skulle jag vara där och ta lite då och då. Det är inte så bra efter som jag har diabetes. Jag önskar er en god jul och gott nytt år

 2. Leffe

  Hej sömnlösa sockergryn!
  Sitter här å läser igenom metervis med bloggar p gr av att min dator (eller rättare sagt bredbandsleverantör) har haft nåt tjafs i en central så modemet har pajat så fort det har installerats (4 st.)
  Vill bara kommentera Annelie´s diabetesproblem. Käka en eller ett par bullar om dagen om Du känner sug. Jag är diabetiker men tar en sockerkaksskiva eller bulle/kaka, men kör en halv dag med ”barnportion nyttig mat”. Det är i och för sig en individuell sjukdom men det skadar inte att prova.
  Puss å kram till alla från Leffe i Gävle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *