Rullstolsdrottningen!

Det är Tuva det! Igår och idag har hon och Humlan varit oskiljaktiga! Som ler och långhalm! Det var precis som jag trodde, att hon bara behövde lite tid att smälta hela konceptet innan hon kunde ta det till sig. Fast vi hann bli lite fundersamma när hon envisades med att spy varenda gång vi satte henne i rullstolen. Men nu har det alltså vänt! Idag har vi varit ute och åkt, med Humlan som resekamrat. Först till habiliteringen på morgonkvisten, sen till Öronmottagningen på eftermiddan. Och Tuva har suttit i Humlan i stort sett hela dagen! På Habiliteringen stod vi vuxna en lång stund och bara beundrade henne där hon rattade sig fram till det hon ville undersöka, det är så härligt att se! Hon har verkligen kommit på att hon kan ta sig dit hon vill, lärt sig svänga, backa och ta sig framåt. Det går ju inte fort än, men det går! Hon lyckades till och med öppna en dörr från rullstolen, det tycker jag är ganska imponerande! Hon åkte fram till den, fingrade lite på handtaget, höll ner det och backade rullstolen. Voilá, en öppen dörr!!

Hon blir verkligen riktigt arg när man tar henne ur Humlan, och vill genast veta vad vi ska göra och när hon får sätta sig i den igen. Gullrumpa!  Nu behövs inga såpbubblor som muta längre.

4 reaktion på “Rullstolsdrottningen!

 1. Åsa

  Vad duktig hon är lilla Tuva, det krävs mycket envishet att kunna öppna en dörr från en rullstol.
  Så roligt att det fungerar bra med ”Humlan”.
  Hoppas, att ni får en bra helg.
  Ha dé!

 2. Leffe

  Här kommer en puss till ”The Queen of the Weelchair” från Leffe. Nästa steg blir väl att träna inför London 2012. Visserligen har The Queen små händer, men försök få tag på handskar med ”biljettrivare” i handflatan så att hon inte blir skinnflådd.
  En kläm till alla (som norsken säger).

 3. Karin

  Klart hon skulle lära sig manövrera en rullstol! Den tjejen fixar det mesta, det har man förstått. Bra kämpat!!

 4. Moster Agneta

  Så bra att ”humlan” vunnit Tuvas hjärta. Hon är helt enkelt en fena på att humla. Jag har varit däckad av en förkylning i veckan. Jag och Per hade alla tre ”busungar” i Västerås två dagar och en natt. Härligt jobbigt! Men sjukt efteråt, som vanligt!
  Kramar från moster Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *