Roligaste kompisen

Antons början på sommarlovet blev väl inte tiptop, med förkyld lillasyster och mamma.
Han har lekt med kompisar när det funnits nån i krokarna (det bor inte så väldans många barn häruppe i vårt område och ingen av dem som faktiskt bor här är Antons förstahandsval), hoppat studsmatta, spelat lite dator. Men han har en kompis som slår det mesta. Farfar.
Jo, så är det. Farfar rockar! Den vänskapen etablerades redan när Anton började gå, och farfar kunde ta honom med på skogslufs. De där små benen (Antons alltså, farfars är fullånga) kunde pinna precis hur långa sträckor som helst över stock och sten. Efter en lång skogslufs var det obligatoriskt med en stunds traktorkörande. Ja, och så matsäck förstås.
Sommar som vinter, vår som höst har Anton alltid älskat att vara med farfar. Ibland kan det gå ett tag mellan gångerna och då har Anton, helt apropå ingenting, suckat:
– Åh, vad jag längtar efter att hitta på nåt med farfar.

Nu har Anton blivit lite större och aningen kinkigare på aktiviteterna, men kärleken till farfar är densamma. Det enda han egentligen vill, är att bara få vara med honom. Medan han påtar i trädgården, jobbar på kontoret eller arbetar i skogen. Och det får han.
Igår var sonen uttråkad bortom ord, så jag föreslog att vi skulle spela lite crocket eller boccia i trädgården. Efter lite stånk och stön gick han väl med på det, men detta först efter att han ringt farfar och talat om hur tråååkigt han hade.
Självklart lovade farfar komma och rädda honom från ledan.
Idag var det samma sak igen. Uttråkad, uttråkad, uttråkad. Anton följde med till affären, hjälpte till att lägga plast, metall och papper i återvinningen men inget hjälpte. Tråååkigt!
– Ring en kompis, vet ja! föreslog mamman.
– Nää…jag vill mycket hellre leka med farfar.

Farfar och farmor har besök i några dagar av goda vänner, men det utgjorde inget hinder. Farfar kom och hämtade sonen. Vad de skulle hitta på? Jo, farfar skulle lägga stenplattor i trädgården och Anton skulle vara arbetsledare!
Jag är så glad för den relationen, mellan Anton och farfar. Dom har nåt som ingen annan har och som jag inte skulle vilja byta för allt smör i Småland. Farfar är världens roligaste kompis!

2 reaktion på “Roligaste kompisen

  1. Solveig

    Så härligt det kan vara, vet också hur det är. I går hade jag min 14-åriga dotterdotter med i skogen och plockade svamp. Alltid lika roligt och det har vi gjort sedan hon var så stor att hon kunde gå. Hoppas att alla barn och far-morföräldrar får den möjligheten ”att umgås”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *