Renovering – dag III

Tredje dagen. Gårdagen gick i rykande fart, men lämnade inga synliga resultat på väggen. Tuva och jag simmade på förmiddagen, sen åkte vi hem och packade in Hasse i bilen å for och hämtade våra nya fönster i Tärnsjö, världens ände. På hemvägen blev det ett stopp på färgaffären för att inhandla EasyCover, spackel och ta hem tapetprover. Tapeterna är beställda och beräknas komma imorgon, lagom till Barkis kommer hit med målarbyxorna på. =)

Dagens renovering består i det fantastiskt oinspirerande arbetet med att skrapa bort färgflagorna som blev kvar efter vävtapeten. Nu börjar vi komma in i ”vad-tusan-har-vi-gett-oss-in-på” stadiet. Men det brukar gå över när tapeterna börjar komma upp!

Slutligen vill jag bjuda på en härlig liten utläggning som Kristins yngste son bjöd på idag när vi var där och fikade.

– Mamma, jag har kissat i toaletten idag. Med snoppen!
– Ja, sa jag, hur ska man annars kissa?
– Jaaa, han kan ha en snippa! (Dennis håller precis på att lära sig det här med han/hon)
– Ja, förstås. svarade jag
– En liiiten, liiiiten snippa…under knäna!

Vi vek oss över bordet av skratt som bara inte gick att hålla tillbaka. Man ska inte skratta när barn säger kloka saker, men det gick bara inte att låta bli. Jag fick hysteriskt roliga bilder i huvudet av hur det skulle se ut om man pinkade med en snippa som satt under knäna…
– Mamma har en stoooor snippa! Eller, mamma?
– Njae, den är nog ganska lagom. lyckades Kristin krysta fram genom skratten.

Mmm, Dennis. Kloka tankar har du. Snopp och snippa är rätt, nu gäller det bara att knäcka det där med vad som är en ”hon” och vad som är en ”han”.

En reaktion på “Renovering – dag III

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *