Redan maj!

Jösses vad tiden springer iväg, det är redan maj! Hoppas att alla har haft en trevlig Valborgsmässoafton! Vi bojkottade den traditionella brasan och de fördömda fyrverkerierna. Dem fick man ju nog av långt innan Valborg. Det var ett gäng snorungar, eller näe ungdomar var det. Heter det snor-ungdomar då? Äsch, jag är tillräckligt gammal för att få kalla högstadieelever för snorungar! I alla fall så roade dom sig med att bränna av fyrverkerier och smällare ( som by the way är helt och hållet förbjudna i detta avlånga land ) på allmänningen framför vårat hus. Anton hade en kompis hemma, och de brukar leka där på stenarna men de vågade inte när ”storkillarna” stod där med smällare. Hundarna var livrädda, grannens hund var i upplösningstillstånd och jag såg rött. Men just som jag stegade iväg med ilskna steg för att säga dem ett sanningens ord så ropade Ulla i Grangården på mig för att berätta att det var meningslöst, hon hade redan försökt. Då ändrade jag min strategi till att först skälla på dem tills de fick mittbena allihop och sedan säga dem ett sanningens ord! Men då fick de slut på smällare och gick in till grannen. Då kom jag liksom av mig. All denna uppjobbade adrenalin och ingenstans att göra av den. Antiklimax på nåt vis.

Vi tog med oss Ulla och Håkan i Granngården å for ut till sommarstugan där svärföräldrarna väntade. Vi grillade och hade trevligt helt utan vare sig brasa eller smällare. Hasse, jag och ungarna sov kvar i stugan. Det är så otroligt avkopplande att vara där. Man kan liksom inte göra annat än att koppla av. Alla måsten lämnar vi hemma innan vi åker. Helt underbart! Vi sov som små grisar hela familjen och vaknade helt utvilade. Eller njae, första gången jag vaknade var jag inte alls utvilad. Klockan var 06:30 och Anton var hungrig, som han är varje morgon vid den tiden. Vi mummade i oss en härlig frukost vid bordet framför fönstret och njöt av morgonlugnet. Anton kröp ner under täcket i soffan och kollade på barnkanalen och jag kröp ner under mitt täcke och kollade under ögonlocken. Tuva och Hasse vaknade samtidigt, klockan 10:45!

Vi har bara tagit det lugnt idag, njutit av solen och värmen. For ut till Conny och Susanne som var hos bekanta en bit utanför Hedermora. Där var det flygar-dag på gården, jag vet inte hur många modellflyg som stod uppradade, men det blev två till när Hasse ställde upp sina plan. Gubbarna flög med planen och vi tösabitar satt mest och jäste å pratade. Ljuvligt.
Imorgon ska jag nog ta och ha lite panik över att sonen fyller 7 år nästa helg. När tusan hann han bli så stor? Vad ska vi ge honom i present? Hur ska det gå med kalaset? Jösses, det ska ju vara vuxenkalas också?!
Men det tar jag imorgon. Nu ska jag fortsätta sippa på min Martini och fortsätta känna det där härliga lugnet som legat över hela familjen idag. Tjipp!

3 reaktion på “Redan maj!

  1. Faster Nilla

    Ja visst blir allt mycket lugnare när ”barnen” (läs männen) får leka av sig lite med sina kompisar! =)

    Funderade lite på det där… Undrans om vi skulle tycka det var lika kul med radiostyrda Barbies… Eller små radiostyrda hästar som trippar omkring kanske… Hehe… Vilka syner =) Nä en radiostyrd leksak för en kvinna måste vara en radiostyrd Ken som kan diska tvätta stryka dammsuga o laga mat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *