Rackarns kattlucka!

Vicken underbar dag det har varit idag! Solen har skinit och fåglarna kvittrat från morgon till kväll!

Vi tog en långpromenad runt sjön imorse, mamma och pappa å Zingo åsså jag. Fast jag satt och glassade i vagnen förstås. Lite långt att gå med så korta ben! Jag hade fullt upp med att hejja på alla vi gick förbi, å visa mina nya fina vantar. Efter lunch gick vi ut och lekte, mamma och jag. Jaga lekte vi, jag sprang och mamma sprang efter. Sen lekte jag postbil, fick till och med hämta posten ur postlådan och köra in den till pappa!

Det var himla hårigt på golvet idag, det såg jag när jag satt och lekte. Men vet ni, då stod ju dammsugaren där, så jag tog och dammsög lite. Mest på mina byxor, för där satt massor med hundhår. Så kröp jag iväg en bit, och vips behövdes byxorna dammsugas igen! Jag hade att göra ett bra tag kan jag säga!

Håriga byxor

Vi har varit och hälsat på hos Kristin och Patrick också, det gillar jag. Dom är så myysiga! Jag gillar att busa med deras minsting, Dennis. Fast han är ju inte så liten längre, han fyller ett snart. Han och min knapp fyller år på samma dag, för han föddes när jag opererades! Vi har skoj när vi leker tycker jag. Jag tar hans grejer och så kommer han efter, världens bästa lek.

Kristin har katter, jättesöta kissemissar. Dom har en egen dörr också, i dörren till tvättstugan. Den var så liten och så söt att jag måste pilla lite på den, kanske nån av katterna skulle se min hand och komma för att leka med mej? Så jag pillade in fingret, tryckte kattluckan framåt och…fastnade. Den rackars kattluckan sög tag i mitt finger och ville inte släppa.

Jag försökte dra ut fingret, sen försökte jag rulla på golvet så det skulle lossna men inget hjälpte! Mamma såg att jag satt fast och sa åt mig att sitta still medan hon lirkade ut fingret. Men hallå, försök sitta still när en kattlucka biter dej i fingret så får du se hur lätt det är! Det gick inte att lirka ut fingret förresten. Till slut tog mamma ett fast grepp om handen och pressade luckan framåt. Huddedudigen vad ont det gjorde, jag trodde jag skulle pruppa av smärta! Och när fingret kom ut så var det alldeles fyrkantigt, som kattluckan, å när jag såg det gjorde det ännu ondare. Till råga på allt gick det hål på skinnet så det kom blod, å då har mamma mage att säga att det är bra det för då går det onda över fortare. Mäh!

Efter lite tycka-synd-om och en glasspinne kändes det bättre, så Dennis och jag kunde busa igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *