Previär!!

Nä, jag har inte stavat fel. Jag bara drog ihop det lite! Previa-premiär!!
Japp, vi kan härmed stolt titulera oss som ägare till en Toyota Previa! Hasse åkte upp till Sundsvall och hämtade den idag! Den är stor. Jag menar stooor!
Anton hade hunnit krypa ner i sängen och börjat lyssna på sin musiksaga när Hasse kom hem, men kunde inte motstå att gå upp och titta på bilen. Han fick till och med en tur runt kvarteret och konstaterade glatt:
– Nu finns det ju gott om plats när mina kompisar ska följa med hem från fritids!

Previär

Ha ha, ja det gäller att se alla möjligheter. Om vi sätter i alla stolarna kan vi ju ta hem en hel drös ungar från fritids! Idag tog vi dock bara med en, vi hade ju Avensisen då. Den står förresten också kvar på gården, men ska få en ny ägare i helgen. Jag har försökt städa bilen i tre dagar nu, men det är som om Mannen med Skägget inte vill att jag ska lyckas med mitt uppdrag. Vid första försöket kräktes Tuva ner sig alldeles (hon satt i vagnen och hjälpte till med att hålla dammsugarmunstycket), andra gången började det spöregna och tredje gången hann det bli både mörkt och svinkallt innan jag kunde gå ut till bilen. Men köparen är en härlig tjomme, en bilköpare helt i min stil. Det är en kompis till oss som ska köpa bilen, och han skulle lämna in den på rekonding, så vi behövde inte lägga ner en massa tid på städning tyckte han. Bara ta bort det värsta.

Sånt gillar jag! Fast själv har jag väldigt svårt att fatta tycke för en bil om den inte är ren när jag ska titta på den. Vi var ju och tittade på ett skräckexempel tidigare i veckan, huga! Så självklart kommer vi städa Avensisen innan den ska iväg, men jag behöver inte jaga bort vartenda dammkorn.
Fast om nöden inte krävt det så skulle jag aldrig sålt den bilen! Jag älskar den på alla sätt och vis, den är skön att köra, går stabilt på vägen, drar så där lagom med bensin, stor och rymlig i både kupé och bagageutrymme, jätteskön att åka i som passagerare. Jag kommer sakna den…

Å andra sidan blir det väldigt skönt att kunna få med sig Tuvas stora hjälpmedel. Att få in dem i Avensisen gick ju förvisso, om man monterade isär dem allt vad det gick och sen lekte Tetris med delarna. Nu är det bara att köra in både vagn och rullstol, ingen nedmontering behövs!

En reaktion på “Previär!!

 1. Leffe

  Grattis många ggr om. Hade en Previa i början av 90-talet med handmanövrerad gas/broms. Gick som en dröm men var törstig som en kamel efter tjugo dar i Sahara. Efter två år kom jag underfund med att den var i häftigaste laget för två pers å två riesenschnauzer så den såldes och införskaffade en 245:a i stället. Den funkade också bra men jag behövde ju bara plats för ett par kryckor. Har ännu inte läst om nån älgstek så jag börjar undra; har Hasse o jaktkompisar knallpulver i bössorna.
  Från det ena till det andra, nu måste Ni göra en låååång testresa ända till Gävle för att känna om det känns rätt o att utrymmet i Previan räcker för långresor. Det är ju en annan sak än småresorna runt L-H.
  Men visst ja, Tilde väntar till helgen så jag får sätta på inspelning för lördag-kväll är bokad för kortspel i Valbo å man vet ju inte hur sent det kan bli.
  Ska iväg å bunkra mjölk å en brödkant så man reder sig till middan i morgon kväll så jag skickar pussar o kramar till er alla.
  P.S. Ring några dagar i förvag om Ni kommer hitåt så jag kan koka en gryta potisar till pytten. Den blir bättre om potatisen får ligga till sig lite.D.S.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *