Premiär-tur!

Tuva har tagit en premiärtur i cykelkärran idag! Hon älskade det!
– Fort, fort!! ropade hon till pappa som satt på cykeln

Vilken lycka! Det blev bara några varv runt kvarteret idag, får bli en längre tur när det blåser lite varmare vindar. Men den lilla provturen och det enorma smilet på Tuvas läppar gjorde den där kärran värd vartenda av de många många ören som den kostade. Hon har inte hunnit knata nåt i gåstolen idag, så jag har inte kunnat knäppa några bilder på det. Det var ju simning idag, så Tuva var lite för trött i kroppen för att orka gå. Då är det tur att Humlan finns, som snällt bär henne.Jag vet inte vilket som gjorde Tuva tröttast i bassängen, träningen eller allt skrattande. Hon var på sånt skratthumör att hon kved av skratt så fort Stina pratade med henne!

Jag har också fått mig ett litet träningspass, för idag var det nästan idel trav på ridningen och Anton fick en stor häst (=stoora steg). Efter tio minuter stannade läraren hela gruppen och kom fram till oss.
– Anton, kan du alls ställa dig upp i stiglädren? Dom är ju jättelånga!

Åh, amatörmiss av mamman! Klart man inte kan rida lätt om stiglädren är så långa att man har jämt göra att hålla kvar fötterna i stigbyglarna… Efter en ordentlig omjustering red han som en gud! Fast han är lite lättdistraherad, eller så har han bara så väldigt mycket som han måste hinna tänka på att varje enskild sak inte får många sekunder. Medan han satt där i sadeln hade han fullt upp med att titta på ridläraren, kolla hur det gick för de andra i gruppen och prata med mig om hur allt egentligen ligger till i Ben10. Jag blev trött bara av att försöka hänga med i konversationen. Lite bättre fokus blev det när vi tog bort grimskaften, då var han ju tvungen att koncentrera sig för att inte skumpa in i hästen framför.

Imorgon kommer äntligen en hundtränare! Det ser jag fram emot, jag vill ju få ordning på Idefix. Han är nu en rymmare i världsklass! Så fort han får chansen så drar han, som en avlöning. Vi har satt förstärkt staketen på baksidan så han inte kunde hoppa över, men likförbaskat lyckades han rymma på nåt sätt för grannen kom hem med honom i söndags. Pinsamt… Så nu får han vara kopplad i långlina om han ska kunna vara på baksidan och busa med Zingo. Promenader med den lilla illbattingen är så dryga så dem orkar jag inte ens ge mig in på att beskriva. Men så blir han vår lilla bebis på kvällarna, kryper upp i soffan och vill bli masserad i nacken och tittar på oss med de där enorma bruna ögonen. Ja jösses. Jag har höga förväntningar på den där hundtränaren kan jag säga.

Nu är det dags att göra nattamat till prinsessan. Hon somnade redan klockan nio, så jag gick här och funderade vad jag skulle göra när jag hängt tvätten, med så mycket tid kvar till sista målet. Jag kunde ju städa köket, det behövs. Eller gå på en skön promenad när jag hängt tvätten. Eller rent av ta ett litet yoga-pass. Men näe…jag hände tvätten som låg å väntade, slängde ihop några power-bars som står i ugnen och slängde mig på soffan med en glass. Ah…det gäller att prioritera tiden!

3 reaktion på “Premiär-tur!

 1. Faster Nilla

  Hej! Kul att se Tuva såååå glad! =) hon skrattar ju så hjärtligt när hon är så där glad, ser att det är nog dax att påminna henne att andas lite just när bilden togs =) Inte bara skratta!

  Vi träffade hundtränaren igår, hon var lika bra då som förra gången! Hon sa att Ja, imorrn ska jag till Långshyttan. Javisst ja sa vi, Spännande! Va? sa hon… Ja spännande ska det bli sa vi =) Faster älskar ju lilla Idde, innerst inne är han den goaste lilla gubben, men han bara har lite svårt att uttrycka det ibland. Så det ska bli spännande att se hur man ska göra för att nå fram till honom… Alltså… Spännande! =)

  Kram Kram vi ses på sjukhuset! =)

 2. Malin

  Hej mina vänner!!!
  Gud va skönt att lilla prinsessan äntligen mår bättre och kan sova ordentligt utan det där elaka slemmet..
  Måste va en fröjd för er att verkligen har tanken ”vad ska jag göra nu”….
  Roligt att se en sådan lycklig liten Fis, och jag förstår att den var värd varenda liten krona..
  Ser också att våren börjar komma till er.
  Här nere i lilla Nyköping är det idag strålande sol och 16 grader varmt redan kl 8,00!!! Nu går vi mot ljusare tider…

  Kramiz på er alla och ta hand om er!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *