Poolen!!

Poolen, det är det enda Tuva tjatat om idag. Och det kan jag förstå, för idag var det om möjligt ännu varmare än igår. Vi tog sovmorgon imorse, jätteskönt. Sen skulle vi ta vår vanliga sväng runt sjön med hunden, men då hade det redan hunnit bli för varmt, så vi fick ta en liten skumpigare väg runt än vi brukar, men där var det i alla fall skugga. Sen fick Zingo doppa sig i sjön innan vi gick hem. Då blev Tuva avundsjuk, hon ville ju också bada i sjön!! Det var inte så lätt att förklara att det inte var nån lämplig badplats för människor (det är mer en iläggningsplats för små roddbåtar).

Sen tänkte jag att jag skulle städa lite fint på övervåningen, så det var lite mysigt när Anton kommer hem imorgon. Men alla som har 1½-plansvilla vet hur varmt det blir på övervåningen… när Anton är hemma vädrar vi ju och har fläkten igång däruppe så det blir dräglig temperatur, men nu har luften stått still där sen de for till Norge. Jag fick städa 5 minuter, springa ner och hämta luft, städa 5 minuter, springa ner och hämta luft.. med Tuva på höften mest hela tiden!
Jag nöjde mig med Antons rum, resten av övervåningen får se ut som den gör tills värmeböljan gett med sig.

Usch, idag var jag tvungen att ge Tuva ett Klyx (lavemang) för första gången på jättelänge. Magen har gjort halt i värmen, hon klagade hela förmiddagen på att hon ville bajja, men där kom inget. Men hon är klok som en bok, för även fast hon vet att det gör ont att få Klyx, så gick hon ändå med på det. Hon grät och var ledsen, men hon låg stilla så att jag kunde ge Klyxet. När det som skulle ut hade kommit ut var hon genomdränkt i svett och röd som en tomat så jag stoppade henne snabbt i ett svalt bad så hon inte skulle få hjärtsnörp. Sval och nybajjad dansade hon ut med mamsen till köket för lite mellis.

Efter mellis tänkte jag att det här vore en lysande dag att åka och månadshandla, för på ICA Maxi är det svalt och skönt. Allra först skulle vi tanka lite, vilket man gör en bit ifrån ICA. På vägen, vid en rondell stod en motorcykel parkerad på refugen och en knutte med reflexväst satt där och såg ut att vänta på nåt. Bärgare kanske? Jag tänkte väl inte mer på det just då, men när vi kom lite närmare bensinstationen så såg jag att där satt en massa människor längs vägen. Med fikakorgar! Konstigt ställe att kollektiv-fika på, alldels invid en stor väg. Men jag tänkte inte mer på det heller. När jag stod där och tankade kom en annan knutte och tankade sin mc, han pratade lite med tjejen som tankade bredvid honom och han sa nåt om att nu måste han åka för nu kommer dom andra. Dom andra, tänkte jag och såg mig omkring. Jag såg inga fler motorcyklar. Inte förrän jag tankar klart och skulle tillbaka ut på den väg jag kom. Då kom dom andra…miljarders motorcyklar i ett långt följe, som en stor, svart orm som ringlade sig fram. Det var bara att vackert vänta, för jag har för mig att man inte får bryta sig in i en sån kedja. Och tänk, hela långa ormen skulle mot ICA Maxi. Suck! Men jag kom fram till slut.

Alldeles bredvid ICA Maxi ligger Plantagen,  och jag kunde inte motstå att pipa in där en liten sväng. Allting i blomlådorna här hemma var stendött och jag tycker det ser så trevligt ut med blommande blomsterlådor. Men där var det ju precis lika varmt som utomhus, plus en extrem luftfuktighet av alla växter, så när jag hade hittat det jag ville ha var vi alldeles färdiga både jag och Tuva. Vi styrde kosan hemåt, mot Nillas pool. Jag svängde bara förbi här hemma för att lämna blommorna och ta ut Zingo lite.

– Vi måste gå ut med Zingo innan vi åker till Nilla, sa jag till Tuva.

– Nej!

– Jo, men han är ju kissnödig, han måste få kissa.

– Mmm…tsss (kissa). Ett!

Jo, Zingo skulle få kissa…en gång. Och mycket riktigt, när han kissat en gång sken Tuva upp som en sol och utbrast:

– Ett! Nilla…poolen!!

Sagt och gjort, iväg till poolen. Hon satt där och njöt i nästan 45 minuter innan det var dags att åka hem och få lite mat i magen och gå ut med Zingo. Sen somnade hon som en klubbad säl med ett förnöjt smil på läpparna. För hon lyckades fjäska till sig ett löfte om mera pool imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *