Party!

Tuva har varit lite halvsvajig i veckan, sagt att hon är trött och haft nära till tårarna. Eftersom det brukar vara tecken på en annalkande infektion så drog vi ner på aktiviteterna och tog det lugnt. Igår stannade vi hemma på förmiddagen istället för att gå till skolan som vi brukar, och sparade istället energin till kvällen för då var det…maskeradparty i skolan!!

Tuva fick själv välja vad hon ville vara (vilket jag i efterhand blev lite svettig av eftersom tillgången på maskeraddräkter inte är helt obegränsad en timme innan festen börjar). Hon valde Pippi Långstrump! Som väl är har hon ju just en sådan dräkt som hon ärvt efter Anton. Själv var jag lite lat, slängde bara på mig en av Hasses rutiga skjortor, kavlade upp ärmarna och satte på mig en svart cowboyhatt. Voliá!

Världens finaste Pippi med tydliga spår av ketchup runt munnen

Vilken fest det blev! Alla barn var jättefint utklädda, där fanns allt från prinsessor och älvor, Batman, Spiderman, pirater och till och med Link (från spelet Zelda, ni vet). Alla ”fröknar” var också utklädda. Tuva blev alldeles överlycklg när hon såg att en fröken var utklädd till…häxa!! Med toppig hatt, spetsig näsa med vårta och hela kitet!!
Det blev en fest med gott att äta och dricka och lekar.

Först bjöds det korv med bröd. Och ketchup, förstås!

 

Sen blev det popcorn och läsk!

 

Till dessert bjöds det härliga glasstrutar!!

Efter middagen blev det lite lekar och så trollade en trollkarl (fröken) för oss. Det kom både grodor, höns och kaniner upp ur hatten. Le grande finale blev att hjälpa häxan hitta alla silverpengar som försvunnit ur hennes skattkista och när barnen hittat allihop fick de självklart en belöning, en varsin tablettask. Gissa om de redan ack så sockerstinna små monstren blev lyckliga? Tuva blev lika lycklig hon, fastän hon inte kan äta godis.

Så här chockad kan man bli när Häxan bjuder på godis!

När vi styrde kosan hemåt var det en dödstrött men superlycklig Tuva jag stuvade in i bilen. Hon sov som en stock hela natten och började prata om festen det första hon gjorde på morgonen när hon slog upp sina stora, kloka, bruna ögon. Tack till personalen på Fjärilen för en helkväll, det måste vi göra om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *