Öppet hus i flygande fläng

Vi är just hemkomna från Öppet Hus på Antons skola. Anton var så förväntansfull, innan vi skulle åka ringde han och bjöd med sig farmor, Vevve och Raie. Han är såå stolt när han har många anhöriga med sig på dylika tillställningar och får visa runt! Men det går i flygande fläng vill jag lova, det var inte mer än ett par minuter per station, Hasse fick kånka Tuva och rullstolen upp och ner för trapporna (vilket Tuva inte hade nåt emot, hon skrattade så hon hoppade). Sista anhalten var fritids, där det bjöds på glögg och pepparkaka att mumsa på medan vi gick runt och betraktade barnens konstverk. Där fanns också barnintervjuer på väggarna, anonyma förstås, där barnen fått svara på två frågor. Frågorna handlade om könsroller, huruvida det fanns saker, färger och jobb som var typisk för tjejer kontra killar. Svaren var väldigt intressanta att läsa.
” Nej, kilar kan okso jåba på skolan”
”Ja, rosa är tjej och blå är kile”
”Ja, killar har bilar och tjejer har barby”

Tuva blev fullkomligt betagen av tomtedräkten som hängde på fritids. En stor, brun rock med tillhörande tomteluva. Gång på gång åkte hon fram och betraktade tomten, pratade om honom och för all del med honom men han var inte så pigg på att svara. Sen började hon leta tomtar överallt! Och så här års finns det ju tomtar i alla former. Jag tror att hon knäckt det här med tomten, vad det är för en figur egentligen och att han faktiskt inte är detsamma som reklamgubben för BR Leksaker (vilket hon varit övertygad om hittills).
Nu (kors i taket) sover både barnen efter en intensiv dag. Förutom besöket på skolan har de också varit på vårdcentralen idag, för att få andra dosen av influensavaccinet. Aj aj, ont i små armarna. Jag håller alla tummar och tår för att det inte blir någon reaktion av detta hos någon av dem, nu kan vi väl få vara friska och förhållandevis pigga fram till jul?

En reaktion på “Öppet hus i flygande fläng

  1. Annelie Johansson

    Vilken kul dag ni haft. Tänker på min sambos son när han blev äldre och äldre, då fick vi inte komma till skolan.
    Vad tog tiden vägen nyss var han liten nu i januari fylller han 20 år. I onsdags var då äntligen tid för dom som var under 50 år att få influensavaccsinet så nu äntligen är det klart. Bara lite ont i armen. Även jag håller tummarna för att det inte blir någon reaktion för Anton eller Tuva.

    Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *