Nu ’e de jul igen

Så har vi firat jul, igen! Denna gång med mormor och morfar, som kom igår. På julbordet hade vi bara våra absoluta favoriter så det blev alldeles lagom (mamma hade lagt in sill som var så oerhört smaskig!),  men man börjar ändå känna sig som en hyffsat slaktfärdigt gödsvin…. Gud i himmel vad mycket man äter kring jul? Varför gör man det? Snacka om en kvarleva från förr, alltså då var det ju förståeligt efter en arbetsam höst och kanske en lite fattig vinter med snö och kyla, då kan jag förstå att man slog på stort kring jul och liksom fyllde på depåerna. Men nu för tiden har vi ju samma mattillgång året runt, oavsett väder och vind så finns det alltid potatis och kött på Ica. Ändå äter vi som om det inte fanns någon morgondag just kring jul, och inte lär jag mig att sluta i tid heller. Jag äter tills magen står i fyra hörn och knappen far ur byxorna!

Vi har i alla fall haft en dundermysig andra-jul! Bara fått rå om varandra och jäsa. Igår blev det väl ganska sent, eller tidigt beroende på hur man ser det. Vi öppnade julklappar på eftermiddagen innan vi satte oss vid julbordet, efter maten bjöd vi över Ulla och Håkan i Granngården. Barnen fick vara uppe lite längre, men det blev väldigt länge. Tuva kunde inte somna hur vi än betedde oss och Anton fick vara uppe tills han stupade. Vilket var ungefär samtidigt som oss vuxna! Så idag har vi varit lite trötta. Tuva sov bara någon timma innan hon började knorra, så Hasse tog upp henne. Vid halv fem-tiden tog jag över så Hasse fick sova lite (då hade ju jag redan sovit ett tag) men Tuva somnade inte förrän efter 07.00! Sen sov hon väl kanske tre timmar, så var hon i tiptop-form igen. Eller näe…men vaken i alla fall!

Vi har tagit en underbar promenad runt sjön idag, vilket fantastiskt väder det har varit! Strålande solsken, -6 grader och helt vindstilla! Ungarna hade så vackra rosor på kinderna när vi kom hem. Anton, han är ju en hejare på att gå den där promenaden, i fredags tog han den faktiskt två gånger på raken!
Det var som så att Anton, jag och Tuva hade tagit Zingo en sväng runt sjön i fredags. Alldeles i slutet av promenaden innan man svänger upp i vårt bostadsområde, bor en av Antons kompisar som var ute och lekte när vi kom förbi. Pojkarna ville hemskt gärna leka med varandra, och det gick bra för både mig och kompisens mamma. Dom hade just ätit lunch och skulle ta en sväng runt sjön just när vi kom, så Anton fick välja om han ville följa med runt eller vänta hemma så skulle de ringa när de kom hem igen. Men Anton hängde med runt sjön, igen! Vilken kille!

Nu har mormor och morfar åkt hem och vi ligger här som fyra jästa äpplen i soffan och bara myser. Om vi jäst klart imorgon tar vi nog en sväng ut i mellandagsrean och armbågar oss runt lite!

2 reaktion på “Nu ’e de jul igen

  1. Helen

    Vad skönt att ni haft en dunder jul har vart bra för er och att ni har myst i soffan tillsammans,underbart att höra..

  2. Maria Hagman

    Håller fullständigt med om att VARFÖR måste man äta så mycket..
    Vad skönt att helgen har varit lugn o skööön: Ha det bäst tills vi hörs!!
    Gott Nytt År!!!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *