Natt på soffan

Alltså…jag tycker att förkylningar är så himlans onödiga. Kan vi inte bara stryka dem? Liksom göra dem helt ogiltiga så att de inte biter på oss längre? Vi kan ju för tusan landa på månen och hitta vatten på mars, nog tusan måste vi kunna bota en sketen liten förkylning?!

Tuva har haft en jättetuff natt, och en tuff dag igår. Hon bara slemmade och kräktes, hade 39 graders feber när hon vaknade igår. Ingen höjdardag. Mot kvällskvisten fick vi sätta ner droppet på snigeltakt, eftersom allt hon fick i sig kom upp igen när magen gjorde sig av med allt slem. 34 ml/h det är inte snabbt det kan jag lova!

Vi sov på soffan, Tuva och jag. Inte förrän runt 04.00 började hon få ro att sova längre stunder, men då kunde inte jag somna istället. Pigg som en mört. Vet ni, det går otroligt mycket dåliga program på TV mitt i natten? Men jag hittade på en klassisker i alla fall, Roseanne! Ni vet, den där lite rundlytta kvinnan. Det var riktigt kul att få det hysteriska kläd- och frisyrmodet som regerade då serien spelades in. Långa skjortor i helt obegripliga färgkombinationer, permanenten och den hysteriskt hemska tofsen mitt på huvudet. Ja det var tider det. Jag vill minnas att jag själv oftast gick klädd i jeansskjorta på den tiden, med hälften av håret hängande och resten uppsatt i en tofs mitt på huvudet som var så hårt åtdragen att jag fick huvudvärk. Men det var ju mode vet ja!

Halv sex somnade jag i alla fall och sov i två underbara timmar innan Anton kom upp och var hungrig. Jag var alldeles för trött för att tänka logiskt (som att till exempel be Anton väcka Hasse istället och låta mig sova) så jag raglade upp och började serva sonen. Mjölk och sylt å flingor ville han ha. Och en macka. Han upptäckte ganska snart att mamma var lite för trött för att göra frukost, då jag rev ner flingpaketet från hyllan och öppnade det upp och ner, slet visst sönder det lite också.
– Eh, mamma om du bara ställer fram grejorna på bordet så fixar jag det här själv ska du se!

Gullunge! Han fixade det alldeles galant själv, och kom sen och kröp upp hos mig å Tuva i soffan.

Jamen renoveringen då? Jo då, den står inte alldeles still. Igår var det lite finlir, Hasse köpte nya uttag och skruvade upp och idag läggs det golv för fulla muggar. Raie är här och hjälper till, bilder ska jag försöka lägga ut ikväll. Förhoppningsvis hinner vi klart med golvet idag, så vi kan fara å köpa lite lister och foder för när det är uppsatt så är sovrummet klart för inflyttning. Och jag börjar tycka att det är lite trist att sova i vardagsrummet.

Nu ska jag och lilla prinsessan knoppa lite på soffan. Tjipp o’hoj!

8 reaktion på “Natt på soffan

 1. Moster Anneli

  Håller appsilut helt å fullt med, Långshytteförkylningar bör elimineras, det finns ju lokala skurar, kan vi inte lokalt sanera allt vad bascillusker heter i er närhet. Fy för f*n att ni hela tiden ska bli drabbade, lilla ängeln har nog ändå och ni med!

  Varma, stora styrkekramar i mängder till er alla

 2. Malin

  Jag kan inte sluta tänka på lilla Tuva, fan livet är så jäkla orättvist!!
  Jag vet att det kanske inte är rätt att fråga, men kan inte låta bli.
  Ser ni att Tuva blir sämre och sämre eller har det alltid varit så här kämpigt??
  Skulle så gärna vilja träffa lilla gumman, kan inte låta bli att följa er vardag (eller natt)
  Kram på er!!

 3. Anna

  Spännande med renoveringen!

  Men stacksas Tuva som blivit så förkyld, och lite synd om dig också som inte fått sova. Anton var ju söt som lixom tog tag i saken och talade om att han skulle fixa det själv :)

 4. Ida Krogh Inläggsförfattare

  Det är både och Malin, dels ser vi att Tuva blir sämre och sämre men å andra sidan har varje liten infektion alltid varit ett rent helvete att ta sig igenom. Enda skillnaden är att nu vet vi varför. Innan Tuva fick sin diagnos var det bara hopplöst oroande. Det är lättare att orka när man vet vad man tas med, även om vi vet att Herr Leigh vinner i slutändan.

  Puss å kram hela dan!

 5. Malin K N

  hej Ida och hela familjen

  Jag har också suttit(och sitter fortfarande ibland) på nätter med de eländiga förkylningarna och det dumma sega slemet. Hoppas att det försvinner fort denna gång så att Tuva får sova och bli frisk (ja även ni andra så klart).
  Skickar en infektions fri troll kram med önskan om en bra kväll.
  /Malin i gävle

 6. Helen/ Gbg

  Hej Ida och hela familjen!
  Jag hoppas av hela mitt hjärta att Tuva blir bättre och att den där förkylningen försvinner snart , så att NI får sova hela familjen.
  Jag följer er varje dag och läser eran blogg.
  Krama gulliga Anton som är så duktig och klarade av sin egna frukost.
  LYCKA TILL med resten av renoveringen nu, ser kanon fint ut på bilderna.
  Tusen styrke kramar till er ALLA.
  Helen/ Göteborg

 7. Kristina Svedberg

  Om jag bara kunde skulle jag ta på mig Tuvas alla eländiga förkylningar, jag skulle inte ha något emot det om jag visste att Tuva slapp. Låg och läste din fina bok i går kväll och jag blir så tagen av alltihop. Jag beundrar verkligen din familj och vilken duktig kille Anton är. Många kramar till er all!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *