Nästan klart!

Japp, nu är vi så gott som klara i sovrummet. Hasse håller på att sätta de sista spikarna bara. Ja, garderoben har vi ju inte hunnit ännu, den tar vi på nästa lön. Det har ju en förmåga att kosta när man renoverar…
Åh, det blir så himla fint… Men jag kan inte lägga ut nån bild riktigt än, jag vill ju städa ur först så ni slipper se all oreda av spån, spik och träbitar som ligger och dräller på golvet!

Gårdagen blev inte så hemsk trots den lite otursdrabbade morgonen. Idde fick kräkmedel hos veterinären så att det som satt fast kom upp, det som hade hunnit lite för långt skulle visst komma ut den vanliga vägen i sinom tid. När Hasse kom hem med honom från veterinären bjöd mamma på Alla Hjärtans Tårta, en himmelsk skapelse av och med choklad, jag åt så jag håll på att spricka. Det fanns lite kvar idag också, jag var inte bangen på att ta en redig bit till mitt eftermiddagste…

Igår eftermiddagen for jag, Hasse och Anton på bio. Vi såg Bolt, den var rent ut sagt skitrolig! Och lite sorglig förstås, sådär som alla barnfilmer blir mot slutet innan den rosenrosa upplösningen. Anton njöt i fulla drag, mumsade popcorn och drack läsk. Det var välbehövligt för honom med en kväll med bara mamma och pappa. Han har fått stå tillbaka lite mer än vanligt sista veckan, när renovering och förkylning sammanföll. Tuva är förvisso på bättringsvägen, hon har varit feberfri i tre dagar nu men hostan är så envis och otäck. Hon skiftar ju så fort i ansiktsfärg när hon hostar eller nyser, det kan se lite läbbigt ut.

Eftersom hon sov dåligt natten till igår så somnade hon på eftermiddagen, när vi var på bio. Hon satt så skönt i mormors knä i soffan och somnade som en liten gris. Mormor satt och bara mös länge, sen tänkte hon knäppa på TV:n (lite trist i längden att stirra på en svart skärm). Men hon fick inte igång den. Det är i och för sig inte så konstigt, för alla TV:apparater tycker jag beter sig lite olika och det är inte alltid helt lätt att lista ut vilken dosa som hör till vilken apparat (jag brukar trycka på alla dosor när jag är hos mamma och pappa, och nån av dem får TV:n att hoppa igång). Så hon satt och stirrade på den där svarta skärmen i över två timmar, innan hon slutligen var tvungen att få sträcka på sig. Tuva sov gott vidare på soffan.

Summan av den kardemumman var ju att lilla damen inte var supertrött på nattkröken, när vi andra började bli sömniga. Jag satt med henne i soffan även denna natt. Runt 01-tiden började hon få det jobbigt med hosta och värk i kroppen, inte förrän runt fyra-snåret somnade hon ordentligt. Gäääsp….

Jag hade ju alla chanser i världen att sova under dagen eftersom mamma var här, men samtidigt ville jag att vi skulle passa på att snickra färdigt i sovrummet. Så fick det bli. Nu är jag inne i andra andningen och skulle förmodligen inte kunna somna hur jag än försökte.

Avslutningsvis vill jag bjuda på lite ögonfröjd, jag fick så vackra blommor igår! En bukett vita tulpaner fick vi av Karlströms, orange tulpaner av svärmor och av mamma fick vi en så ljuvlig bukett att jag nästan blev tårögd. Och så förstås blomman med det lilla röda hjärtat jag köpte till Hasse. Titta och njut!

En reaktion på “Nästan klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *