My!

Tuva har varit och fikat hos sin kompis My idag. Vi bestämde träff redan igår, efter simningen, sen dess har Tuva tjatat och tjatat om My så att vi inte skulle glömma åka dit. Hihi, My har verkligen gjort intryck på vår lilla fjäril. Gott fika fick vi också, My och mamma Susanne hade bakat sockerkaka och gjort tårta, i såna där små barnformar. Prinsesstårta, mumsfilibabba. Tuva utforskade nogsamt varenda vrå av vardagsrummet, köket och lekrummet och var hela tiden tvungen att ha koll på vart My befann sig så att hon inte smet iväg och försvann.
Anton var först lite motsträvig till att åka, han förstod nog inte vem vi skulle hem till. Vi åkte direkt efter att vi hämtat honom på F-klassen.
– Men varför måste vi, jag vill inte. Vem är My?
– Det är ju Tuvas kompis vet du, som hon simmar med på torsdagar.
– Nej, jag vet inte…eller vänta, menar du hem till Harry?
– Ja, just det.
– Jamen vad väntar vi på då?!

Harry, det är My’s hund. En härlig blandning mellan golden retriever och tollare, världens härligaste hund. Han är så cool och avslappnad. Och kelig! Han höll på att ställa sig på huvudet när jag satte mig på golvet och masserade honom i nacken! Om jag slutade knåda så påminde han mig med en buff med nosen om att fortsätta. Anton älskar Harry. Jag tror att det är för att Harry inte är sådär valpig och flamsig som Zingo är. Anton tog med sig Harrys godislåda ut i hallen, sen satt dom där en lång stund och övade på ”sitt”, ”ligg” och ”give me five”. Zingo blir ju så ivrig när det finns godis i närheten att han inte kan ha Harrys lugn, det blir hopp och flams å trams. Men Zingo är bra go också. Tänk om hundarna bara kunde hålla sig friska ett tag så vi hinner bygga upp nåt plus på kontot! Vi har upptäckt en knuta på Zingos framtass, nästan som en vårta. Eller en liten cysta. En dag så var den bara där, och den blev röd, irriterad och började blöda när han sprang och lekte i snön. Hur lyckas jag välja de här hundarna, som liksom inte bara kan vara, utan behöver minst ett veterinärbesök i månaden? Jag borde få nån slags rabatt tycker jag. Om vi ska ha fler hundar efter att Zingo och Idde blivit gamla å grå och flugit till hundhimlen, så ska jag som vanligt välja den valp jag helst vill ha och sen köpa vilken som helst utom just den.

2 reaktion på “My!

  1. Annelie

    Hejsan. vetrinärbesök är inte det biligaste. Mina föräldars hund Wilma har epelepsi. Hon är nu 8 år.
    Förrra lördagen bliev hon inlagd för limodersinflamation. Att lösa ut hunden kostade över sju tusen tur hon är försäkrad.

  2. Faster Nilla

    Hej… Låter som en sån där inflammation som Junior fick på tassen… Läs i Irenes blogg, där finns bilder också =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *