Mora i flygande fläng!

Hej hopp i skidspåret! Vet ni vad vi har gjort? Tittat på Vasa-loppet!!

Ja ja, varenda kotte har väl sett det på TV, men jag var där, på riktigt. I söndags morse satte vi på TV:n och skulle kika vi också, så efter en stund sa pappa:

– Vi kanske ska ta och åka dit?

– Okej, sa mamma. Kom så åker vi.

Och så åkte vi! Det var ganska långt att åka, men jag var väl utrustad med ett Batman-spel som jag kunde roa mig med. Vi åkte till bekanta till mamma och pappa, Vasa-spåret går alldeles bakom deras hus! Vad trött dom såg ut, skidåkarna, när dom kom glidandes. Så var det så konstigt, det var en gubbe som sprang omkring i spåret med små flaskor som han gav till skidåkarna, i farten liksom. Men skidåkarna tog bara en klunk ur flaskorna, sen slängde dom ifrån sig dem, så den stackars gubben fick springa omkring och plocka upp dem igen! Ganska oförskämt tycker jag, vad skulle Mulle säga?

Vasaloppet 2008

Mamma sa att de kan bara dricka lite, för annars kan de börja må illa och få håll eller så, och att dom måste kasta flaskan så dom kan fortsätta hålla farten. Men om jag fick en hel flaska nyponsoppa ( det såg ut som nyponsoppa, det som hamnade i snön när de slängde flaskorna) då skulle jag minsann dricka ur den och ta med skräpet hem!

När vi hade käkat lite mat åkte vi ner till centrum och kollade där alla gick i mål. Det var såå många som åkte! Och massor med folk som tittade. Fast viktigast för mig var i alla fall att få en varmkorv för det hade pappa lovat mig innan vi for iväg på morgonen. På eftermiddagen gjorde vi nåt som var ännu mer spännande än Vasa-loppet kan jag lova…vi fick åka ut och kolla på ett riktigt flygplan som stod i sitt garage! Jo, för Bosse, han som vi var hos, han kan flyga han! Jag fick till och med sitta i planet…lite pirrigt var det, men garagedörren var ju stängd och pappa lovade att planet inte skulle starta. Det var så himla häftigt! Bosse lärde mig hur man får planet att svänga, och stiga å sjunka och alltihop!! Jag gillar Bosse, han är så skojig. Vi lekte ubåt också, vi var kaptener och jagade pirater och hajar. Tuva var haj.
Gissa om jag var trött när vi kom hem efter en sån spännande utflykt!! Just nu är jag nybadad och ska krypa till kojs. Japp du läste rätt, jag har badat idag för igår tog jag bort mitt gips!! Handen kändes jättetung först, när inte gipset höll den rak längre. Men efter en stor glasstrut kändes allt som vanligt igen. Idag har jag fått visa mitt avklippta gips på dagis och berättat om det, och så fick jag visa min riktiga röntgenbild, för den fick jag av doktorn igår.

Nästa gång tror jag att jag ska bryta foten, för då får man kryckor. Mamma tyckte att det var onödigt att bryta foten, men jag har ju redan provat att bryta handen så jag måste ju prova nån annan kroppsdel nästa gång!

/ Anton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *