Min, min, MIN!!

Tuva har kommit in i ”min”-åldern, allt som är hennes är bara hennes och det får ingen annan ta! Den där favorit-leksaken hon fick på julafton som snurrar och lyser, den är fullkomligt helig. Igår hade vi Kristin och Patrick å barnen här, deras minsting är snart 2 år. Självklart ville han gärna titta på den där fina saken som blinkade så fint när man tryckte på knappen. Oj oj oj, va Tuva blev ilsken! Från sitt lilla solskenssmil gick hon till flygförbannad och skrynklig som ett russin i ansiktet. Det är inte snällt att skratta när någon blir arg, men det gick ju inte att låta bli! Till slut räckte det att Dennis pekade på leksaken så skrynklade Tuva ihop ansiktet och skrek:
– Nej, NEJ!! Min, min, MIN!!!!

Men hon var inte bara arg igår, mestadels kvittrade hon som en fågel och skrattade gott. Lagom när Kristin och gänget for hemåt igen, efter en eftermiddag av mys och skratt (å lite ilskna rop ifrån Tuva då) så kom Peter till oss (vän till oss, bosatt i Götelaborg) och stannade till idag.
– Tur att Peter kom och löste av oss. sa Anton till mig
– Löste av?
– Jamen, det blir så tomt när folk åker hem. Kristin löste av mormor, och nu löser Peter av Kristin!

Så idag tycker han att det är lite tomt, när Peter också har åkt. Undras just vem vi ska släpa hit som avlösare för honom? Imorgon är det ju nyårsafton, då ska vi fira i goda vänners lag så de får väl räknas som avlösare!

Huga, vi gav oss ut i julrea-kaoset idag! Modigt, modigt. Massor med folk! Men det var inte särskilt trångt, så som det brukar vara så man får armbåga sig fram till varorna, nä där fanns det mycket plats. Jag var ute efter ett par jeans, och gick inte ens till rea-ställen som lockade med sina röda fina skyltar. När jag hittat några att prova hittade jag också allt folk! Vid provrummen, långa slingrande köer på småtjejer som höll på att krokna under högar av plagg från någon kollektion som Gud glömde och som H&M sedan märkt med röda prislappar. Ljusa jeans var jag ute efter, med boot-cut. Ljusa jeans med boot-cut är tydligen helt ute just nu, för några såna hittade jag ingenstans. Nu ska det vara mörka jeans med slim-fit, såna där som smiter åt precis överallt och blir fasligt osmickrande för figuren om man inte ser ut som modellerna på TV. Tappert gick jag igenom tre butiker och gav mig in i de där vansinnes-köerna två gånger för att lite surt prova mörka jeans eftersom ljusa inte fanns. Men jag gav upp, knatade ut ur butikerna lite småsur för att jag inte hittat det jag sökte men också fylld av vördnad inför de tappra själar som orkade stå kvar i de där köerna. För efter provrumskön är det ju kassakön nästa. Dom var lika långa dom.
Jag köpte kalsonger till Hasse istället. Det var rea på dom, och ingen kö alls på Team Sportia. Där hittade jag även något till mig själv, som jag länge eftersökt.

Ni förstår att när man är ute och joggar på vintern så måste man klä sig varmt, men inte för varmt. Jag har ett jättebra vinterställ, som är fodrat på framsidan. Men inte på baksidan, där ska värmen slippa ut. Haken är den att baken blir så väldigt kall när temperaturen börjar krypa ner emot -10 grader! Så jag har letat efter en lösning, självklart fanns den en sån också jag har bara inte hittat den förrän nu. Rumpvärmande kortbyxor för löpning! Ha ha, nu finns det inget som kan stoppa mig från att ge mig ut och jogga!! Åh nej…då har jag ju ingen ursäkt för att inte ge mig ut och jogga…gulp!

3 reaktion på “Min, min, MIN!!

  1. Kajsa

    Jag antar att jag åxå är hopplöst ute eftersom jag rännt runt och sökt vanliga ljusa jeans som INTE är i stretchkvalisort eftersom det känns som att jag hade långfillingar på och att jag dessutom kan äta mkt mera med såna på… Önskar dej och din familj ett 2009/Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *