Midsommar?

Va, var det midsommar igår?

Känns som om vi bommade det helt och hållet. Jo, jag visste att det var midsommarafton igår. Än har inte alla koppar trillat ur skåpet! Men vi firade inte riktigt traditionellt.

Då var det mer midsommarkänsla i torsdags! Vi åkte till ålderdomshemmet (eller servicehuset…eller vad heter det egentligen?) och tittade på när hela Antons förskola var där och sjöng. Tanterna och farbröderna riktigt sken upp i sina rullstolar och viftade glatt med händerna till Blinka Lilla Stjärna. Urmysigt var det. Hasses mormor har flyttat dit i dagarna från mörkaste Norrland så vi hälsade på henne samtidigt. Dagen till ära bjöds det på jordgubbstårta och kaffe, det tackar man ju inte nej till!

Ann-Louise (ja, mormorn) tittade länge och väl på mig. Funderade, grunnade och tittade lite till.

– Men vem är det där då?

Nu hör det till saken att jag har rakat av mig håret, och var för dagen klädd i blåa shorts och en skjorta. Hon såg allt lite chockad ut när jag berättade att jag var Ida, Hans fru. Det hade hon aldrig kunnat gissa, hon hade så undrat vem den där gossen (jag) kunde vara!

Vi skulle ha firat midsommar lite lugnt, men traditionellt, igår. Traktorn skulle, som alltid, köra barnen till festplatsen (som i år var flyttad till Långshyttans Älgpark). Vi skulle dansa lite runt stången (ja, inte Anton då. Han är livrädd för att dansa runt midsommarstången), kolla på älgarna, köpa nån lott. Tja, ni vet.

Men så satt vi och åt lunch, stora mörka moln tornade upp sig på himlen. Och är det nåt Anton fruktar mer än midsommardanser, så är det åska…

– Du, mamma. Ser det ut att vara åska i dom dära molnen tycker du?

– Näe, ser ut som vanliga regnmoln. Skynda dig lite, annars hinner vi inte med traktorn.

– Äsch, jag tycker vi tar bilen mamma.

Vi skulle bara åka förbi Nilla å Raie först, bara kika in lite. Vi kikade in ganska länge. Fikade, spelade lite Robo-Buzz, lekte. Sen var klockan fyra, midsommarfirandet var över men vi hängde inte läpp för det. Vi for hem och brände på grillen och åt gott. En alldeles lagom midsommar.

Idag har vi målat (vilken överraskning va?). Vi har satt upp såna däringa recover-tapeter, målat taket och spacklat nya väggen, så imorgon drar vi igång med tapetsering. Önska oss lycka till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *