Mera kalas, mera tårta

Vi slog ihop två stora dagar idag, Mors Dag och svärfars födelsedag (fast han fyller egentligen år imorgon). Jag åtog mig att baka en tårta. Eller nästan krävde. Det är ju så sjukt roligt!
Svärfars tårta krävde lite pill, dekorationerna tog en stund att färdigställa. Fin blev den, fast jag blev inte helt nöjd. Locket sprack när jag lyfte det från bänken och veckade sig envist i små volanger när jag försökte få det att ligga snyggt. Men va tusan, det ska väl synas att det är hemsnickrat!
Rolig var den att göra, i alla fall! Svärfar spenderar ju en del tid i skogen med motorsågen, så motivet var givet: en skogshuggartårta!

Skogshuggartårta modell Husqvarna

 

Vanliga ”köpebottnar” av sockerkaksmodell, fylld med lemoncurd-mousse, dumle-fluff och spacklad med hallongrädde. Täckt med mmf, dekorationer i mmf, sp och kristyr. Sågspån av Bragokex. Voilà!
Eftersom Anton inte gillar syrliga fyllningar (som jag älskar) svängde jag ihop lite vaniljcupcakes också, svängde ihop lite Dumlefrosting och pyntade med några blommor. Frostingen blev ganska klen i färgen, lite extra färg är nog att föredra nästa gång.

 

5 reaktion på “Mera kalas, mera tårta

 1. Cilla

  Vilken tårta!!!!! Fantasifull skicklighet skulle jag nog benämna den. Fantastiskt!!

 2. Sandra

  Du är fantastiskt duktig på att göra fina tårtor! Ett par frågor: vad är MMF? Jag förstår att du gör egen MMF, smak och lukt? Kan man göra vilka färger som helst?

  Hälsningar, Sandra

 3. Ida Krogh Inläggsförfattare

  MMF står för marshmallow fondant. Man smälter marshmallows i lite vatten och blandar den smälta geggan med florsocker för att få en marsipanliknande massa. Det går i princip att få till vilka färger som helst, men svart och röd ska tydligen vara väldigt svårt att få bra (därför köper jag färdig sugarpaste-massa om jag vill ha någon av de två färgerna). Man använder pulver eller färgpasta för att färga in mmf, det går också att använda vanlig hushållsfärg (men det är inte att föredra).
  Smaken är väldigt söt, jag har gärna någon syrlig fyllning i tårtan för att uppväga det söta. Luktar gör den väl i princip inte alls.

  Om du är nyfiken på mmf, så sök på google. Där finns precis hur mycket information och lite till!

  // Ida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *