Lite ledig

Det har jag minsann varit idag! Jag har varit hos Nilla hela förmiddagen och fikat å pratat strunt. Eller näe, jag tycker vi avhandlade ganska mycket vettigt också förstås. Och lite strunt. Hasse har haft Tuva, så jag tänkte att jag skulle ta en promenad ner till svägerskan, passa på att få lite frisk luft och motion. Men det var med benen som insats, för gud i skruven vad halt det var! Is överallt, fläckvis täckt med vatten! Jag hade både dubbar på skorna och stavar med isspets, men jag höll på att dra omkull flera gånger i alla fall.

Vid två gick jag till F-klassen och hämtade Anton. Han blir alltid så glad när han får gå hem…INTE! Han blir så arg att det nästan är lite roligt… Den där ilskan glömmen han efter en 4-5 meter och börjar prata, sjunga och hoppsa. Det var ju lite svårt med hoppsa-steg idag när det var så halt förstås, men han gick och svingade glatt med en av mina stavar istället. Jag tänkte att han kunde ha den som stöd så han inte halkade omkull, men den var mer i luften än på backen!
Vi pratade om vad han gjort under dagen, och han berättade glatt att de fått spela rollspel i kyrkan. Anton hade fått rollen som Jesus själv, och fått ligga i krubba. Till en början kände jag igen handlingen i rollspelet rätt bra, det där med Josef, Maria å Jesus. Men sen tog den lite vilda svängar då Jesus blev vuxen i del III och gav Pontius Pilatus på nöten med en vandringskäpp, innan han blev upphängd på ett kors av Jesus!
Sen blev Jesus nån form av superhjälte och gifte sig med nån fin tösabit och fick många barn.

Personligen så tycker jag Antons version var trevligare än den traditionella varianten!

En reaktion på “Lite ledig

  1. Kajsa

    Menvilken härlig pojk du har! Skrattar gott åt hans vidareutveckling av Jesu födelse!/Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *