Lillen har flyttat hemifrån

Suck. Det är blandade känslor nu. Jag är lättad, glad, lite deppig, tom, ledsen. Idefix har på prov flyttat till vad vi hoppas ska bli hans nya hem på permanent basis.
Vi har gått och velat allt för länge nu, medan Idefix visat att han inte mår bra här hos oss. Vi har helt enkelt inte kunnat ge honom vad han behöver, för han behöver ganska mycket i form av både motion och hjärngympa varje dag. Det var med de bästa intentioner vi köpte honom för ettochetthalvt år sedan, men vi har insett att vi inte är supermänniskor. Två barn, varav det ena handikappat och i behov av stort stöd och därtill två vilda hundar är för mycket helt enkelt. Idefix behövde ett nytt hem, någon som har all tid och kärlek i världen att lägga på honom.

Det är just vad vi tror att vi hittat nu! Idag kom hans potentiella husse och matte på besök med sin hund, Lova. Idefix har fått en tjej, alltså! Lova är en förtjusande, väluppfostrad dam på tre år som kan lära Idefix lite vett och etikett men även lek och bus. De kom jättebra överens! Matte och husse gjorde intryck på oss och så var saken biff. Idde flyttar dit en månad på prov och förhoppningsvis går allting bra så att han får bo kvar där.
Men det är tungt också. Vår lilla kelkotte… Det kommer bli så tyst och tomt här. Anton sörjer att det inte kommer komma någon liten vovve och smyga upp i soffan om morgnarna för att dela filt med honom när det är barn-TV. Zingo är självklart helt underbar, men har inte samma behov av att få vara nära och kela som Idde.
Huvudsaken är att Idefix får det bra, han har all rätt till ett fullt och stimulerande liv och det kunde vi helt enkelt inte ge honom. Hejdå, Idefix. Men på återseende, vi kommer och hälsar på dig när du är hemmastadd!

3 reaktion på “Lillen har flyttat hemifrån

 1. elmida.se

  Usch vad trist!
  MEN!!! Jättebra att ni själva inser att ni inte har tiden som lillplupp kräver.
  Det är såklart jobbigt, men han kanske kommer må bättre.
  Håller alla tummar å tassar att det funkar bra!
  Kram på er!

 2. Irene

  ” kärleken övervinner allt ” ohh..vilket fint kort på de två nya vännerna…det där kommer nog att gå bra…ibland måste man ta svåra men rätta beslut…jag känner med er…men är trygg i att veta att ni gör det som är det bästa för Idde..kram Irene

 3. Annelie

  Det är inte lätt att skiljas från en vän. Det är bra att ni tänker på Iddes bästa, fast det är svårt för er. Jag tror att han kommer att trivas utmärkt. Han har även träffat en kompis i sin egen storlek. Ni är riktiga djurvänner som tänker på djurets bästa.

  kram Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *