Krumelur-piller

Finns det såna? Eller var det bara som Pippi hittade på när hon sa ”snälla lilla krumelur jag vill inte bliva stur”? Vi har varit på shoppingrunda idag, för barnen har växt ur lite kläder. Antons fötter måste ha växt varenda gång det regnat, för sandalerna jag köpte i början av sommaren är så små att tårna hamnar utanför. Tennisskorna hade kollapsat totalt, så nya sandaler och springskor fick det bli. Tack och lov behövde pojkstackarn inte följa med och shoppa, han fick vara hos farfar istället. Jag gjorde som jag alltid gör, ritade av och mätte foten. Ett par nya byxor och en T-shirt blev det också, å en baseballjacka. Hoppas han gillar jackan… Just nu går han omkring i sin högt älskade fleecetröja, som i själva verket är det uttagbara fodret till hans vinterjacka. Den är tänkt att kunna användas för sig själv som just fleecetröja, men han har nött på den så väldigt nu att det inte är så vacker längre.

Han är väldigt noga med vad han tar på sig min son, det ska passa förstår ni. Tänk om jag fick klä honom som jag vill, vilken tuffing han skulle bli! Vi såg en skithäftig dress på H&M, ett par grårutiga byxor som hängde ihop med en skinnjacka med stickad hals, tänk er vad snyggt det skulle bli ihop med en vit skjorta med upprullade ärmar! Men den ensemblen skulle ju få hänga ostört i garderoben… Näe, det ska vara byxor av tunt bomullstyg, fodrade på hösten och ofodrade på sommaren. Enfärgade. Och absolut inga jeans! En skinnjacka skulle han aldrig någonsin ta på sig. Det var fuskskinn förresten, så jag inte får djurrättsaktivister över mig. Tvättäkta fuskskinn.

Tuva fick också lite nya plagg, hon har ju blivit stora tjejen! Lite nya tighgts i olika färger, två enfärgade T-shirts och en klänning med Kitty. Och en pyjamas. Nej, två. Med Kitty. Jag är helt slut! Vi har sprungit i affärer i tre och en halv timme, gjort av med en ansenlig summa pengar och så när man kommer hem så finns där inte så mycket i kassarna som man tycker att det borde. På tre och en halv timme borde jag kunnat förnya hela ungarnas garderob! Fast det är ju inte så enkelt att handla till Tuva, det måste vara mjuka och töjbara kläder som går på även dagar då kroppen strejkar och blir stel. Alla byxor måste rymma en blöja, vilket i princip utesluter allt utom tights och mjukisbyxor.
Tuva sitter här och krafsar med påsarna och ser nöjd ut. Imorgon ska det provas. När hon förstod att pyjamasarna var just pyjamasar plirade hon storögt på mig:
– Mamma! Sova!

Hon är inte särskilt trött, men vad gör man inte för att få prova sina ny-inköp?

kitty

4 reaktion på “Krumelur-piller

  1. towe

    Gullungen. Ja hon är verkligen stor tjej nu :) Det där med kläder är lite svårt kan jag tänka mig. Jag har faktiskt blivit kontaktad av två olika tjejer som syr upp kläder efter behov. Tycker att det är dags för en rullstolskollektion :)

  2. Annelie Johansson

    Hej Tuva är söt som socker. Hon kan konsten att sprida glädje om kring sig.

    karm Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *