Kolmården – dag II

Vi klev upp i arla morgonstund och käkade en alldeles utsökt hotellfrukost, sen bar det av mot djurparken med en guide för att se alla savann-djuren släppas ut på frukostbete. Men vi fick jobba lite för det också! För djurparken ligger på en kulle, en hög jäkla kulle vilken medför att det är idel uppförsbacke för att ta sig dit. Men å andra sidan kan man med gott samvete stoppa i sig en och annan glass under dagen, för den energin förbrukar man lätt i dom där backarna!

Savann-frukosten var jättemysig, guiden berättade lite om varje djur och om hur morgonrutinerna på djurparkerna såg ut. Jag tyckte det var spännande att höra, Anton var mindre road.

– Okej, nu har vi sett noshörningen äta gräs. Nu går vi!

Tuva blev begeistrad redan på promenaden mot savannen när vi gick förbi säl-tanken. Där fanns fönster så man kunde se dem under vattnet och dom visade gärna upp sig, simmade förbi fönstren och strök magen emot dem. Tuva blev lyrisk!

Vi hann se mycket spännande, sälar, tigrar, apor, rovfåglar (jättehäftig flyguppvisning med dem). Tuva tyckte tigrarna var lite lata som bara låg och sov, så hon satte igång att gorma och skrika åt dom, och se då lyfte dom i alla fall på huvudet! När vi var utanför aporna så blev två apor oense och började föra ett himla liv, det gjorde intryck på den lilla damen.

– Apa apa…arg!

Men häftigast av allt var delfinerna. När vi satt och väntade på att showen skulle börja var hon otålig (och trött, vi gick på sista föreställningen klockan 17) så jag tänkte nästan gå ut med henne så Anton och Hasse i alla fall fick njuta av showen. Men när ljusen släcktes ner och strålkastarna tändes blev hon som förbytt. Med stora ögon såg hon på ljusen i vattnet.

– Åh, rosa….lila…mamma!

Det var samma färger som i hennes rum! Sen kom delfinerna in och började hoppa och plaska, då fick Tuva ett leende på läpparna så brett så hade hon inte haft öron så hade det gått ihop i nacken, och det satt kvar under hela föreställningen! När showen var slut och lamporna tändes ropade Tuva:

– Nej, nej. En till, en till!!

Tobbe, Anneli och Sofia kom och gjorde oss sällskap också! Det var stundvis lite svårt att hänga med på vem det var som Tuva pratade med eller om, för många namn låter ganska lika när hon säger dem…

Potta= Tobbe
Patta= Patrick
Pappa= Pappa (förstås)

Hia= Sofia
Ia= Anneli
Ita= Isak
Tia= Kristin

Anton blev mest betagen av Tiger World! Det var faktiskt ganska maffigt, kändes som att kliva in på en tempelgård. Och där låg de kungliga latmaskarna och bara jäste i solskenet. Vi måste ha gått igenom Tiger World minst 10 gånger och Anton var lika lycklig varenda gång!

När parken stängde återvände vi till hotellet för lite middag och mera lek i det magnifika lekrummet. Och jag fick vad jag förtjänade. Jo, ni förstår att om jag dricker för lite vatten och dessutom låter det gå för långt mellan måltiderna blir jag på ett jädra humör. Till en början. Sen övergår jag till att bli skakig och snurrig, få en helvetisk huvudvärk OCH ha ett jädra humör… Och jag borde ha lärt mig det vid det här laget. För jösse namn, jag är 28! Jag har provat det här ett par gånger. Men har jag lärt mig? Näää! Så efter en hel dag på Kolmården med alldeles för lite vätska och inget vettigt i magen sedan pastasalladen vid lunch (tack för den Anneli, den var himmelsk) så fick jag alltså vad jag förtjänade. Jag hade nog hoppats att den stadiga buffé-middagen skulle rädda mig, men nähä då. Det var bara att käka upp och gå och lägga sig. Men det var det värt, gud vad mysigt vi hade hela långa dagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *