Kolmården – dag I

Åh, äntligen är vi här!!

På Kolmården! Eller, rent tekniskt är vi ju på Vildmarkshotellet.  Här är rena rama barn-paradiset. Två lekrum finns här, ett litet och ett jättestort. Vi har hunnit kolla in båda två, men det stora vinner nog. Där finns allt man kan önska sig, Tv-spel, leksaker, rutschkanor, pingisbord, air-hockey, klätterställning, myshörna, pysselhörna, man kan få ansiktsmålning, på kvällarna är det disco. Och självklart finns ett biorum där det visas barnfilmer hela dagarna. Restaurangerna är inte mindre barnvänliga dom, pannkakor med sylt och grädde, spagetti och köttfärssås, chokladpudding med grädde, fri läsk. Anton är i sjunde himlen!

Vårat rum är ganska mysigt, Anton sover högst upp i våningssängen. Men när vi först kom in så såg Anton konfys ut. Vart skulle han sova? Han såg ju bara två vuxensängar och en bokhylla. Men se bokhyllan dolde sig en överslaf och en underslaf. Så nu ligger han där, nästan uppe i taket och försöker låta bli att titta på TV:n, som befinner sig i perfekt smyg-tittar-vinkel från hans säng sett. Tuva ligger i pappas famn och försöker kämpa emot sömnen. Hon har fått så många intryck idag att hon är alldeles matt, men väldigt lycklig. Några pannkakor har hon inte kunnat avnjuta eftersom hon nästan inte äter nåt alls längre, men det fria läsken gick minsann ner.

Den lilla damen höll på att skrämma oss till att inte åka till nån Kolmård alls! Inatt vaknade jag av att Hasse viskade mitt namn, men med den där lite skärrade tonen. Jag flög upp ur sängen mot ljudet av hans röst, han stod i dörröppningen in till Tuvas rum. Väl framme vid Tuvas säng rosslade det och väste nåt alldeles hemskt, hon var jätteslemmig i halsen! Det hade blivit totalt andningsstopp, och hudfärgen hade skiftat lite åt det blå hållet men när vi lyfte henne ur sängen började hon komma igång igen. Det blev nattvak på soffan, slemmet lät lite illavarslande. Men vid 04.30 började det låta lite bättre i luftvägarna. Tuva skulle just slumra till när något fick henne att spänna sig nåt alldeles kopiöst, som en fiolsträng. Hon blev ledsen och kved, jag hann tänka att det började nästan likna 2006 när hon fick sina akuta skov. Men Tuva avbröt min tanke med…en riktigt brak-skit! Hon fes så lakanen fladdrade, sen blev hon alldeles avslappnad och somnade som en stock! En fis på tvären är inte att leka med, det kan göra riktigt rackarns ont. Efter den lilla fis-fanfaren somnade hon och sov jättegott ända tills det var dags att stiga upp. Jag hade ställt klockan på 06.20, men eftersom jag kröp till kojs 05.09 så kändes det lite för grymt. Vi slumrade vidare till klockan åtta.

Sen bar det alltså av mot äventyret! Tuva höll sig vaken hela vägen, själv sov jag som en gris. I Katrineholm började magen kurra så vi tog in på restaurang Barken för en Dagens. 13 sorter hade dom att välja på! Jag tog kyckling, ris och bearnaise. Jag åt…ris. Kycklingen var sladdrig och halvrå, bearnaisen var vedervärdig. Anton tog pannkaka med sylt och glass. Han åt…lite glass. Sylten smakade gammalt och pannkakorna smakade tvättsvamp. Hasse tog grillbit med pommes och bearnaise. Han åt…pommes. Jag smakade på grillbiten, den smakade om möjligt ännu värre än min kyckling. Vilken flopp, vilken besvikelse! Vi åkte vidare mot Kolmården, lika hungriga som när vi kom till Katrineholm.

Visst hade vi kunnat säga nåt, min kyckling hade dom säkert kunnat steka lite till så den åtminstone hade varit klar, om än sladdrig. Men när allting smakar apa, då känns det liksom så meningslöst att säga nåt.

– Ursäkta, min mat är rå, sonen har fått gammal sylt och äckliga pannkakor, och makens mat är fullkomligt oätlig.

Så kan man ju inte säga. Inte jag i alla fall. Jag tuggade i mig lite av matsäcken när vi kom ut till bilen istället.

Nu sitter jag här vid datorn och tänkte titta på allt spännande som vi tänkte vara med på imorgon. TigerTour ville vi absolut åka med på, då får man komma supernär tigrarna i sällskap av en guide. Det var fullbokat. Sen så skulle vi gå in i varghägnet imorgon där man får vara med vargarna i en hel timme, det såg Anton mest fram emot. Men där var det en åldersgräns på 15 år och kostade 700:- per person…

Men jag är övertygad om att vi kommer ha superkul imorgon i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *