Kokt, stekt och rökt…

Nu ligger jag pyrt till tror jag…

Alltså, matte och husse och barnen skulle åka iväg en sväng idag. Zingo och jag fick stanna hemma för hundar fick visst inte påsk-pyssla på Stugknuten. Jag tycker det är lite jobbigt att vara själv hemma i stora huset. Visst är Zingo med mig, men det är så mycket yta att hålla rätt på å vakta när inte husse å matte är hemma. Då blir jag lite stressad, piper lite, kissar lite här och lite där och så vill jag tugga på saker. Då blir jag lite lugnare. Husse satte mig i tygburen idag när dom skulle åka. Jag trivs ganska bra i min bur, den luktar lugn och så kan jag ju inte springa runt och vakta stora huset, så jag lägger mig och sover istället. Men idag kunde jag inte somna. Det gick bara inte! Så… jag rev sönder buren. Käkade en liten bit av den också, men det smakade inget vidare. Eftersom jag saknade både matte och husse så tuggade jag först på mattes löparskor. Dom smakar som matte. Eller ja, som mattes fotsvett men jag menar i en krissituation får man nöja sig med det näst bästa. Sen längtade jag efter husse, så jag tuggade på hans Foppa-tofflor. Lite väl gummiaktiga för min smak, men det lugnade för stunden. Sen längtade jag lite efter Anton också, så jag hämtade hans skolväska och käkade lite på hans fleecetröja. Fast försiktigt, så den bara blev blöt utan att bli söndrig.
Jag vet ju att jag inte får tugga på saker, men jag kan inte låta bli det när jag blir lite uppe i varv. Inte när jag är nere i varv heller för den delen. Tuggeben är ju gott, men det kommer liksom inte i närheten av en riktigt välanvänd sko. Leksaker får jag inte ha sedan jag åt sönder den där pipleksaken och åt upp alla bitarna. Oj oj oj…vad matte och husse blev arga när dom kom hem! Jag gjorde mig så liten och söt det bara gick, och då ska ni veta att jag kan bli himla liten och oemotståndligt söt när jag vill det, men det hjälpte inte. Huga vad jag skämdes!
Jag var både kokt, stekt och rökt och en massa andra ord som matte och husse fräste ur sig. Men förlåt då! Jag hade tråkigt, juh! Och Zingo, han hade inte tråkigt, han bara sov och sov. Då var jag ju tvungen att göra nåt.

Med sig hem hade husse en ny bur åt mig, som om han redan visste innan han kom hem att jag ätit sönder min gamla. Den nya är i stål. Undras just hur jag ska ta mig ut ur den. Fast, jag vet inte om jag vill ta mig ut ur den eller om jag får mysigt där. Den är ganska fin, ena sidan sluttar lite och den andra är rak. Stor och rymlig, med en jättefin ny vattenskål och ett fluffigt täcke. Jag tror jag gillar den!
Jag hörde matte säga nåt om att ringa till en hundtränare imorgon, för att få lite pli. Vad är pli? Nån som vet om det går att äta? Hoppas det!

3 reaktion på “Kokt, stekt och rökt…

 1. towe

  Hej! Hittade ingen gästbok här så jag skriver lite under inlägget. Hoppas det är ok :) Annars är det ju bara att radera. Var det ni som skulle närvara på temaveckan vid hästbergs för några veckor sedan? Såg att det var en liten Tuva som var inbokad men sjuk. Hade varit väldigt kul att få träffa er, om det var ni. Har ju läst en hel del om er och beundrar eran kamp och livsresa. Jättesynd att ni inte kunde komma för det var verkligen roligt. Min dotter älskade det. Hoppas ni får en ny chans senare!

  Kramar från Säter

 2. Carina Persson

  Söta Idefix! Så go han är. Fast det tyckte nog inte husse och matte just då kanske. Själv har jag en katt här som löper för första gången och springer runt och ”stänker” överallt. Idag hade jag lust att strypa katten…..bara lite… Fast det gör man ju så klart inte :-) Men nog kan hon gå mig på nerverna med sitt vrålande och pissande (förlåt ordvalet, men det är ju det hon gör: pissar)

  Hoppas allt är bra med er alla.

  Kramar från

  Carina och barnen

 3. Faster Nilla

  Hur har du det Idde i din nya fina bur? Hoppas de glömt den lilla skohistorien snart, det är ju bara saker, de går att ersätta! Men det går ju inte du!

  Vad tror ni om detta förresten? Fick på mailet idag, 1:a april! Man blir liiite misstänksam mot allt idag =) Men är det sant så ligger du illa till Ida, se till att äta färgkoordinerat! Hehe…

  http://www.iform.se/polopoly.jsp?d=816&a=15985

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *