Käpp i hjulet

Åh, vilket fantastiskt väder det har varit här i byn idag!!
Det riktigt pirrade i benen av lust att ge mig ut i skidspåret, så fort jag vaknat, innan jag ens sett vad det var för väder ute. Men så kom mitt huvud och satte en käpp i hjulet. Jag bara avskyr att vakna med en sån där huvudvärk som man liksom känner att den kommer sitta i hela dagen, vad man än försöker göra åt den. Värdelöst.
Maken hade precis samma huvudvärk, så vi har i alla fall matchat varandra i energinivå idag.

Trots skallebang kunde vi bara inte sitta inne hela dagen, så vi klädde på både oss själva och barnen och tog en promenad ner till ICA, tänkte att lite frisk luft kunde göra susen och ungarna behövde ju komma ut lite. Funkade inget vidare. Jo, alltså vi tog oss ju hela vägen till ICA och tillbaka, men sen höll skallen på att explodera. Men benen ville ändå ut i skidspåret, det vill dom fortfarande. Hoppas på bättre form imorgon, jag tror jag har skid-abstinens och måste göra nåt åt den.

Men igår hade vi ingen skallebang! Då tog vi en tur till Runn, det vill jag varmt rekommendera! Superfina, plogade isbanor att skrinna på! Hasse och jag tog långfärdsskridskorna, Anton sina hockeyrör och Tuva åkte i vagnen. Skitkul!
Till och med Zingo var med, han sprang för i selen och drog husse efter sig.
Tyvärr blåste det upp efter en knapp halvtimme varpå lilla Fjärilen höll på att frysa till is, trots att vi packat på henne så mycket kläder det bara gick, svept in henne i en fleecefilt, stoppat handvärmare i handskarna och paketerat in hela vagnen i dess vind/regnskydd. Men hon gillade det ändå.

Grabbarna for på hockey igår kväll, medan Tuva och jag slappade hemma i soffan till en bra film. Vi hade en toppendag, helt enkelt.

Men Tuva ser fram emot något ännu roligare. Nästa vecka ska Linda sova över här, och ha Tuva över natten. Som Fjärilen längtar!! Hasse och jag ska iväg på middag och underhållning med Stugknuten. Linda och Tuva var också medbjudna, men Tuva hade helt andra planer för kvällen.
– Lilla. Hååna mej!
– Ska Linda sova hos dej?
– Jaaa!

Sedan de tu spikat sina planer för den kvällen har Tuva längtat och längtat. Det ska bli mys med film och chips, minsann. Om vår kväll av någon anledning skulle bli inställd får vi väl ta in på hotellet här i byn, så de kan ha sin myskväll ändå, hihi.
Det känns bra, att veta att vi kan pysa iväg ibland. Ingenting rasar samman för att vi tar en stund för oss själva. Linda kan hålla ställningarna precis lika bra som vi själva. Det känns tryggt. Och välbehövligt. Det är lätt att tappa bort varandra, att allt börjar gå på ren rutin. Ibland behöver vi komma iväg och bara vara Hasse och Ida.

4 reaktion på “Käpp i hjulet

  1. Solveig

    Så skönt med en stund för er själva, det kan behövas för er småbarnsföräldrar. Jag befinner mig i Spanien med husbil, varmare än i L-hyttan och ingen snö. Ha det gott!

  2. Annelie

    Härligt att ni har Linda och att Tuva och Linda trivs så bra tillsamans. Ha en trevlig middag och underhållning med stugknuten. Ta han om vrandra du och Hasse.

  3. Bojan Krogh

    Kul att ni har kommit igång med skidor och skridskor! När vi nu har snö och is kan man ju lika bra njuta av det! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *