Kakmonstret!

Jag blev besatt igår. Av kakmonstret. Näe, inte den där blåa gubben som käkar kakor utan ett sånt där monster som får dig att vilja baka kakor och aldrig sluta!
Ungarna och jag var ner på affären och handlade lördagsgodis så då passade jag på att handla ingredienser till en kaksort. EN. Sega mandelkakor. Vi har ju ofta folk på kaffe här och då tycker jag det är trevligt att kunna ställa fram något hembakat, nån liten kaka eller så. Så jag åkte hem och bakade de där mandelkakorna. Medan de gräddades stod jag och bläddrade i kakboken och då flög kakmonstret i mig.
Jag hade ju ändå kladdat ner i köket och värmt ugnen, så då kunde jag ju lika gärna göra lite brysselkex också. Sagt och gjort. Och se där, i skafferiet låg det ju lite blockchoklad och såg ensam ut, då kan vi svänga ihop lite havrekakor med choklad medan brysselkexen svalnar. Synd att jag inte hade någon sötmandel, då hade jag kunnat göra lite biscotti också. Ner å krafsa i lådorna. Jo, tametusan här finns ju precis den mängd sötmandel jag behöver!
Häppa, en plåt biscotti bakad och klar!

Vädret var ljuvligt så jag uppbådade all min styrka för att kunna diska undan och lämna kakbaket för en långpromenad med Tuva och Zingo. Helt underbart. Solsken och fågelsång. Grabbarna var ute och flög med Hasses radiostyrda flygplan så det var ingen brådska hem å göra middag. Vi gick i en hel timme, babblade å skrattade.
Jag borde varit dödstrött när vi kom hem (jag är fortfarande inte helt frisk från min förkylning) men jag hade liksom ångan uppe. Så…när jag svängt ihop degen till middagspajen fick jag ju en stund över när den skulle vila i kylen…äsch, va tusan några fudgemuffins hinner vi ju precis göra på den tiden!

Middagen blev alldeles precis klar tills grabbarna klev innanför dörren. Kräftor till förrätt, sedan en skink/broccolipaj, grönsallad och mangovinägrett. Jag hade tänkt servera fudgemuffins med vispad grädde och blåbär, men vi var alldeles för mätta. Vi får väl kränga dom idag istället!

Nu är det dags för kalasplanering, det är visst nån som fyller nio år snart…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *