Jul igen!

Jo, lite grann i alla fall! Vi har haft besök av världens bästa Leif! Dundermysigt!
Tomten hade visst glömt två paket utanför vår gamla lägenhet som Leif snällt nog tog med sig hem till oss, för de var till Anton och Tuva. Tuva fick två vackra klänningar som hon krampaktigt höll om när hon fått upp dem ur paketet och Anton fick en stor låda lego. Byggandet kunde icke vänta, han satte igång innan jag hunnit ställa fram kaffekopparna och sedan har leken varit i full gång hela dagen å hela kvällen. Tack snälla Leif, du é för go du!

Leif var här och kunde bevittna något ytterst ovanligt och anmärkningsvärt, nämligen mig med ett strykjärn i näven. Det är inte ofta, och jag menar verkligen oerhört sällan, som jag stryker. Det är tråkigt, trist och nästan aldrig riktigt nödvändigt. Jag brukar stryka Hasses skjorta vid större begivenheter, och så kan nya gardiner få sig en liten strykning om de har tur. Det händer att jag hängt upp nya gardiner och hoppats på att vecken skulle räta ut sig i sinom tid.
Men nu har jag ju slängt ut julen, granen är avklädd och nedklippt i molekyler, tomtarna har fått hoppa ner i lådan och ljusstakarna har släckts för i år, och då ville jag slänga upp lite nya gardiner som tålmodigt legat och väntat på sin tur sedan jag fick dem innan jul. Och dom var skrynkliga…ve och fasa, strykjärnet åkte fram. Gardinerna till vardagsrummet var dessutom för långa och behövde läggas upp, det gör jag med strykjärnet (älskar IKEA för deras smarta lägga-upp-gardiner-klister som man stryker fast). Det finns nog bara en husmoderlig tingest jag skyr mer än strykjärnet och det är symaskinen, men känslan är ömsesidig så där råder balans. Symaskiner får små ben och flyr skrikandes i panik om jag närmar mig med ett hot om raksöm!
Alla som hört historien om när jag skulle piffa lägenheten i Gävle och fått ont i magen av skratt förstår hur symaskinen känner sig…

Den här kylan verkar ju hålla i sig, vilket börjar bli enerverande. Tuva klättrar snart på väggarna här, det är liksom lite ogynnsamt för henne ute nu särskilt som hon fortfarande hostar (tror hon har hostat sen första veckan i december). Igår fick hon i alla fall en liten utflykt när Linda tog med sig bägge barnen på en bilutflykt till Granngården. Anton köpte saker till både Arizona och hundarna, Tuva köpte en hel burk hästgodis till sin älskade Pandy. Vi får väl ta en fika hos faster imorgon om väggarna börjar krypa inpå oss (eller hur Nilla?).
Just nu ligger Tuva och övar på att stoppa pekfingret i munnen och pratar om Dr Underbar som vi ska träffa på måndag, hon vill visa honom allt hon lärt sig och alla gaddar som trillat ut!

2 reaktion på “Jul igen!

  1. Kristin

    Hahaha skönt att höra att det finns fler än jag som väljer bort umgänge med både strykjärn o symaskin…herregud det finns väl mycket vettigare saker att roa sej med…=)

  2. Kristina Svedberg

    Oj vad jag känner igen mig när det gäller symaskiner, det bara inte funkar….Strykning däremot gillar jag (om det inte är alltför stor hög förståss) Placerar gärna strykbrädan framför teven eller lyssnar på musik så kan det vara ren kontemplation. Så underbart att få senkomna julklappar, när man tror att man ska behöva vänta ett helt år och så dimper det ner bara några veckor efter jul. Det är kanske nåt man ska införa, ungarna är ju helt ”stissiga” på julafton av alla klappar. Kram till er alla /Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *