Jaaaa må jag leva!

Jaha, så var man ett helt år äldre då. Rackarns vad tiden går undan… Men än börjar jag inte få ålderspanik, jag är ju fortfarande 20-nånting. Jag hade faktiskt glömt bort min födelsedag. Såg datumet på almanackan i morse och fick liksom känslan av att det var nåt vi skulle göra idag, men kunde inte sätta fingret på vad tusan det var för nåt. Det stod ju inga läkarbesök eller dylikt på 3/6. Sen ringde telefonen, det var svärföräldrarna som ringde från Kroatien och sjöng ”Ja må hon leva”. Aaah, det är ju min födelsedag idag!

Jag har bara slappat hela dagen, gjort ganska lite. Tuva och jag bakade en ananaspaj och en banankaka (våga vägra tårta ibland), dansade lite i vardagsrummet och lyssnade på riktigt go musik. Aretha Franklin, Gloria Gaynor, CCR, ViBa Femba och jag vet inte allt vad det var. Men Tuva fastnade bara för en enda låt – Pata Pata med Miriam Makeba. Den ville hon höra om och om igen, vilket i och för sig föll även mig på läppen. Älskar den låten, den kan få vilken molngrå dag som helst att bli solig!

Uppvaktad har jag ju blivit förstås! Det har ringt och sjungits i telefonen hela dagen, Nilla å Raie var här med present och fikade, Hasse hade plockat en enorm bukett liljekonvaljer. Det är min absoluta favoritblomma, jag blir så himla glad av liljekonvaljer! När jag hämtade Anton på F-klassen hade han en present också, en ärligt knyckt nyponros från skolans buskar.
– Åh, tack! Visste du att det är min födelsedag idag?
– Eh…oh ja!

Han hade naturligtvis ingen aning om att jag fyllde år idag, men det var ju en himla lyckoträff att han plockat en blomma just idag! Den fick hedersplatsen mitt i buketten med konvaljer.
Nu ska jag slänga mig på soffan och titta på film med maken och fortsätta njuta av min dag!

bukett

4 reaktion på “Jaaaa må jag leva!

  1. Kristina Svedberg

    Vill bara säga dubbelgrattis!! Grattis till Tuvas glugg och till din födelsedag, hoppas tandfen hälsade på. /Kristina

  2. Leffe

    Hela hjärtat fullt av grattiskramar från Gävle. Du har väl plats i frysen för en bit ananaskaka , för rätt vad det händer kan man få för sig att dyka upp ( ha ha, kul vá att en gammal dykare dyker uppåt). Sen vore det inte dumt att få höra Tuva-smulan dra igång med Pata pata.
    Pussar å kramar från Leffe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *