Inkomster och utgifter

För varje inkomst finns det utgifter, det är så det funkar. Och skulle det en månad bli lite mer än vanligt kvar av inkomsten så kan man ge sig tusan på att där dyker upp en extra utgift också. Om det blev lite kvar av inkomsten så inträffar något litet, som precis kräver det där som blev kvar. Blev det lite mera kvar så händer nåt större, bilen pajjar eller frysen packar ihop eller så. Den här månaden blev det en liten slant kvar efter räkningarna, typiskt. Igår kväll blev hunden sjuk. Så klart.

Zingo betedde sig lite underligt igår när vi var hos Vevve och grillade vid hans stuga. Först satte sig hunden ner, som om det kliade i ändan, flera gånger. Inget märkvärdigt. Sen såg jag att han inte lyfte på benet när han kissade. Lite märkvärdigt, men inte jättekonsigt. När vi kom hem igen, ville han inte ha nån mat. Märkvärdigt. Han viftade inte på svansen när man pratade med honom. Ganska anmärkningsvärt. Han kissade två gånger tätt efter varandra när vi kom hem från stugan, han stod och pinkade så länge att vi trodde han skulle få kramp i benen. Mycket märkligt.
Imorse klockan tre vaknade jag av att Anton ropade, när jag kvicknat till hörde jag att det skvalade. Fasiken också, den där läckande kranen i köket har till slut packat ihop totalt tänkte jag och klev upp. Det var inget fel på kranen. I hallen stod Zingo och kissade som en elefant. Rött kiss. Blod-kiss. Jävlars helvetes skit också!!! Jag räknade snabbt ut att med tanke på att vi fick lite pengar kvar på lönen så var det här förmodligen ganska allvarligt. Arma hundkrake, han var alldeles matt och damp omkull när han var klar. Väcka Hasse, sanera hallen, ringa veterinären.
Tack och lov behövde vi inte åka in med en gång, utan blev rekommenderade att kontakta veterinär på morgonen istället.

Till min stora glädje var det en ganska pigg voffsing som mötte mig imorse (och en enorm kisspöl i hallen, men den var alldeles vanligt kiss-gul), han ville busa, gå ut och pinka och ha mat! Puh, då är han inte på väg att trilla av pinn i alla fall. Får se vad veterinären säger när vi väl får kontakt, dom har sånt där ”ring-så-ringer-vi-upp”-system. Jag ringde klockan nio och de ringer tillbaks klockan ett. Jag avskyr de där systemen.

En reaktion på “Inkomster och utgifter

  1. Faster Nilla

    Pengar kvar på lönen när månaden är slut…?? Hur menar du nu? jag förstår inte… Tycker månaderna är alldeles för långa för för pengarna… Om man säger så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *