Huset fullt i folk

Precis så som jag tycker om att ha det! Vi har haft fullt hus idag och jag älskar det! Mitt på dagen var vi en hel drös, grannens två barnbarn var här och lekte med Anton, vi hade goda vänner här från Älvdalen som hade med sig sina två guldklipmar, världens bästa Crille är här, svärfar kom förbi och så var ju jag och Hasse å ungarna här också såklart. Vilket underbart härligt myller!!

Hela dagen har jag kunnat njuta av att höra Älvsdalsmålet sjungas fram, finns det nåt vackrare? Jag kan ju inte påstå att jag begriper mycket, men det låter som musik när de pratar! Minstingen i familjen, Folke på drygt ett år, charmade mig från tårna ända upp till örsnibbarna. Vilken kis! Ett leende från öra till öra och så några risgryn som stolt sticker upp i munnen. Storasyster Olivia är vacker som en dag, hon hade med sig presenter till Tuva och Anton. Egenhändigt gjorda smycken, Anton fick ett armband och Tuva ett halsband. Och vilka smycken sen! De hade inte kastats ihop på fem röda sekunder, det låg nogsamt arbete bakom dem. Glaspärlor och indianpärlor i noggrant planerade mönster och färger. Tuva blev lyrisk! Det var på nåder jag fick ta av det när det var läggdags.
Hon har gjort en stor upptäckt idag, lilla fjärilen. Hon har stått i sitt ståskal, i ställningen som hör till. Mången gång har hon fingrat på däcken, men aldrig kommit på att hon faktiskt kan förflytta sig själv i den. Så plötsligt idag så lossnade det! Hon lade händerna på däcken och sköt ifrån, och åkte en bra bit framåt. Stooort smil! En gång till, och så en gång till. Oh, vilken lycka! Hon rullade ut i hallen och fingrade på dörrhandtagen. Sen kom lille charmknutten Folke och upptäckte att det fanns ett handtag på ställningen vilket han resolut fattade tag i och sköt på. Tuva åkte förnöjt med, det är ju inte illa med privatchaufför! Olivia har också varit chaffis idag, hon fick köra Tuva när vi var på ICA. Hon såg så stolt ut, Olivia.
– Är det tungt? undrade jag
– Näerå, för jag är så stark jag!

När vi kom hem igen tog Olivia fram sin lilla dator för att Tuva skulle få pilla på den. De satt både länge och väl, Olivia med ett fast grepp om datorn så att Tuva kunde koncentrera sig på att trycka på knapparna. Gullungar.
Dagens strapatser sög nog lite på krafterna tror jag, för Tuva slocknade lite för tidigt idag. Jag hade gett henne lavemang och vi satt i soffan som vi brukar medan hon gör det hon ska. Hon stånkade och klämde ett tag, sen blev hon lugn och så hörde jag…lååånga, sköna snarkningar! Hon somnade som en stock på min axel!
– Sover du Tuva?
– Nä! Morron! sa det yrvakna lilla livet medan hon försökte fästa blicken och se ut som om hon inte sovit.

Trodde loppet var kört med att få henne att sova sedan jag duschat henne och satt på pyjamas men det var inga problem. Pang tjoff, nu sover hon! tuva_olivia

4 reaktion på “Huset fullt i folk

 1. elmida.se

  Visst är det härligt med full rulle =)
  Skoj för Tuva att hon hittat gaspedalerna på ståskalsställningen **vilket lååångt knasigt ord**
  Kanoners att kunna rulla fram på egen hand och hitta en massa roliga saker i perfekt klåfingerhöjd =)
  Kram på er!

 2. Irene Ek

  Precis sådana där dagar älskar jag också, när ”barnen” kommer hem på besök, vänner tittar in bara ”så där”, huset är fullt av liv och rörelse, dagen går fort, man är härligt trött på kvällen (precis som Tuva) och man somnar ovaggad och nöjd.
  Därför har jag lite lätt ångest nu, när semstern är slut på måndag, ”gubbarna” ger sig av till jobbet på morgonen och det bara är 13dagar kvar innan Viktor flyttar till Borlänge och ”hösten och vintern” är de enda som knackar på dörren…jaja, det blir nog nån råd med det också..första veckan skall jag i alla fall njuta av min första ”mammaledighet” på över 38 år :o)

 3. faster B

  Härligt att Tuva blivit bättre av hostan som jag just läste att hon haft, och att hon blivit vän med den nya tekniken. Hon är fantastisk!
  Vi har varit en sväng upp till Pite havsbad och badat lite i havet.Riktigt varmt och skönt faktiskt! Ragnvald vann ju att låna en fulltankad ny volvo några dagar. Oj vad långt vi kom på den tanken!
  Puss på er!

 4. Christian Eriksson

  Hej på er!
  Jag ville bara titta in och tacka för en väldigt trevlig helg!
  Jag kommer upp igen snart och hälsar på.
  Stora kramar på er allihopa!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *