Humla

Det är det enda Tuva har tjatat om sen i söndags, ”Humla” vilket betyder Hummelsta. För i söndags pratade hon med mormor och bestämde att vi skulle åka dit idag, fredag. Tuva ska få tårta och paket. En halv tårta tänker hon äta, säger hon. Och i paketen ska det vara kläder.

Detta har hon tjatat och tjatat och tjatat om så hon ibland varit alldeles ilsk på mig.

– Humla! Tååta! Peeet!

Så imorse när jag väckte henne viskade jag.

– Godmorgon Tuva. Vart ska vi åka idag då?

Jättesmil till svar.

– Humla. Humla! Ha ha ha! Humla!

Snacka om lycklig liten tjej. Just nu sitter hon här och kladdar lite i en tallrik fil, för det är den nya favoriten. Varenda gång jag säger att det är mat så svarar Tuva ”fil”. Igår åt hon morotssoppa med hela ansiktet. Tänk att varje gång jag berättar för hennes läkare om nåt litet bakslag (som nu, att hon nästan helt slutat äta och dricka) så gör Tuva helt om. Jag pratade med läkaren i söndags och berättade att hon äter dåligt, och då är det precis som om Tuva måste visa att mamma har helt fel för i måndags började hon småäta lite igen. Jag tror jag ska ringa läkaren igen och säga att hon inte orkar gå längre, så ska ni nog få se en liten dam som kryper raka vägen till rollatorn och börjar knata omkring!

Men för mamsen blir det nog ingen bra dag, för den började illa. Jag vaknade med ett ryck och insåg att det är fredag, idag hämtar sopbilen komposten och jag glömde köra ner tunnan till vägen igår! Fan fan fan!! Upp som ett jehu och kolla på klockan. För sent. Dom har redan varit här. Jag är ett sånt nöt!!
Alltså, om man glömmer en gång är ju inte hela världen för komposten hämtas två gånger i månaden. Men grejen är att jag glömde bort det förra gången också, så vi har alltså en hel månads kompost i tunnan. Den är full. Och den luktar…apa. Så nu sitter jag här och kliar mig i huvudet för att komma på en lösning. Jag kan inte vänta till nästa komposthämtning, för då har det som ligger i botten redan börjat multna och så får det plats max tre påsar kompost till. Åh suck!
Kan inte sophämtarna göra som glassbilen, och skicka ett sms som talar om att dom kommer? Förbenat.
Jag kanske kan springa runt till grannarna och smyga ner en påse i varje komposttunna? Tror ni dom märker nåt?

Men så kommer jag att tänka på min bok, och då blir jag genast glad igen. Den blir en dag försenad, kommer från tryckeriet den 26:e, men vad gör väl en dag hit eller dit. Det är lika roligt i alla fall!

En reaktion på “Humla

  1. Erik

    Hej Ida du får lägga i våran tunna om du vill jag tänkte ta ut eran tunna i dag men trodde ni hadde koll på läget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *