Hot hot hot!

Jösses amalia clementin vad varmt det var idag! Imorse när Anton skulle klä sig gick jag ut på altanen för att känna vad för slags utstyrsel som var passande för vädret, det var väldigt molnigt så jag sa först långbyxor men höll på att kvalmna när jag klev utanför dörren.
– Shorts och linne! blev uppmaningen till sonen.

Sen var vi inte så mycket mer än så på baksidan, det är lite trist med vårat hus. Det blir så varmt på baksidan om sommaren att man i princip bara kan vistas där tidigt på morgonen och sent på kvällen eftersom vi har sol där precis hela dagen (och husen ligger ganska tätt här så det blir som små växthus på baksidorna). Vi har varit ute och åkt idag, inte helt fel att färdas i bilen med AC på. Först for vi till Stugknuten i Falun och sen till Stugknuten i Borlänge och hälsade på arbetsgivarna. Och så hann jag in på KappAhl så jag kunde köpa en ny tröja, som jag aldrig någonsin kommer förvara Frolic i!
Avslutningsvis svängde vi förbi Torsång och kollade på fotbollsmatch, Kristins äldste son Isak spelade. Dom såg lite svettiga och varma ut där de jobbade järnet i 25 graders värme! Men vinst blev det i alla fall, 7-1. All heder åt det mötande laget Kvarnsveden som kämpade väl.

Anton har gått och lagt sig med en värkande tå. För några veckor sedan fick han en studsmatta på nämnda tå, ganska illa såg det ut ett tag med uppsvälld tå. Vi var lite fundersamma på om nageln skulle trilla av, men den har återhämtat sig. Nåväl, i förmiddags kom lilla syster Yster och skulle busa lite med storebror som satt på golvet och spelade Nintendo DS. Tuva tog sats och stegrade rullstolen och satte ner den med en duns. Med ena framhjulet rakt på den redan illa tiltygade tån! Oj, vad han skrek och gormade, till lilla syster Ysters stora förtjusning! Det är ju aldrig så kul att jäklas med storebror som när han blir riktigt heligt förbannad. Jag minns väl själv hur det var att vara lillasyster. Att retas med storebror ingår liksom i den stora Livsuppgiften!

Det där med att retas ligger ganska högt i kurs överhuvudtaget just nu, det går bra att reta mamma eller pappa också. Igår när jag satt vid datorn envisades hon med köra in i vardagsrumsbordet så det flyttade på sig, ända tills jag gav upp och reste mig. Hon försökte med Anton också, när han satt vid köksbordet, genom att konstant köra in i hans stol. Men han tog det med ett leende och puttade bort henne en bit, varpå hon tog sats och försökte igen.

En reaktion på “Hot hot hot!

  1. Kristin

    Ja, retas det är livet det!!! Här retas alla med alla…och alltid retar det nån…men vissa dagar blir det bara too much…som idag tex…hett som i hel**** o en storebror som retar lillebror som bara skriker o skriker o en mamma utan tålamod…då är det inte kul…nej en liten semester på egen hand står högt i kurs…en stuga mitt i skogen…en liten brygga…ett metspö…å så jag å bara jag…mmmmmmmmmummmmmma!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *