Hjärnsläpp

Tuva vaknade feberfri idag och mycket piggare! Men vi har ändå ägnat oss åt att göra absolut minsta möjliga hela dagen, det är en aktivitet som är alldeles för underskattad! Bara mysa och leka, det är inte fy skam. Hasse skjutsade Nilla till sjukhuset så barnen och jag var solokvist på hemmaplan.
Idag var det min tur att vara trött, när Tuva fick mellis satt vi i soffan och mös å jag hade svårt att hålla ögonen öppna. När maten gått klart tyckte jag att det var dags att rycka upp sig lite.
– Nu går vi och gör en nota Tuva, sen far vi till ICA.
– Ja! Nota. Handla!

Handla tycker hon om, massor med folk att heja på och så når hon så mycket från rullstolen. Till exempel paprikorna, de är så fina när de rullar ut över butiksgolvet. Gula, gröna och röda i genomskinlig prasslig plast. Finfint! Men först var det ju notan som måste skrivas. Jag är så där ambitiös så jag brukar skriva en vecko-matsedel och handla för en hel vecka i stöten. Det är så skönt när man vet vad vi ska äta och att alla ingredienser finns hemma, mindre sannolikt att det blir nödlösningar som pizza då. Men idag fick jag erfara ett tvättäkta hjärnsläpp! Jag var så trött i huvudet att jag inte kunde tänka klart. Fick börja med att skriva ner vad huvudingrediensen skulle vara dag för dag, kött, fisk och så vidare. Men sen gick det tametusan inte längre. På dagens middag stod det ”Falukorv”. Och jag kunde för mitt liv inte formulera i hjärnan vad sjutton man gör av falukorv eller vad man serverar till den. Det var bara grötigt i huvudet!
– Korv…korv…korv… stod jag och mumlade och försökte få hjärnan att hoppa vidare.
– Med mos, det är gott. sa Anton när han svischade förbi i en lek.

Ok, med mos. Mos gör man av…vad fasen gör man mos av?! Tittade i kylen. Potatis. Man gör mos av potatis. Men jag brukar ju handla mera, notan brukar vara längre när jag ska åka till ICA. Vad mer behöver vi? Gröt, gröt, gröt i hjärnan. Fruktskålen var tom. Då behöver vi frukt. Till slut började jag grina för att hjärnan inte funkade, det var så frustrerande! Och läskigt! Efter en stunds bölande kände jag mig lite klarare i huvudet, men notan fick vara som den var. Inte värt att ge sig in på den vägen igen! Korv. Potatis. Frukt.
Själva handlandet gick bra, hjärnan hade hoppat igång igen. Och Tuva lyckades dra ner några paprikor på golvet, hihi.
Nu ska jag ta min trötta hjärna och lägga mig på soffan en stund, sista avsnittet av Cityakuten idag. Nånsin! Det får man ju inte missa.

3 reaktion på “Hjärnsläpp

 1. elmida.se

  *haha* Kan tänka mig att det är skoj med paprikor som rullar runt i butiken.

  att storhandla är ju ett måste, meeen vi är skitdåliga på det runt ut sagt!
  Har försökt med veckomatsedel, ett tag skrev jag den på webben för att pressa mig själv, men nu har jag slarvat med det.. *aja-baja*

  Hoppas det är bra med er annars!
  kram!

 2. Kristina Svedberg

  Ta det inte så allvarligt Ida! Du har ju en hel del annat att tänka på än veckomatsedel och man kan faktiskt äta bara korv! Mitt tips: Byt veckomatsedel med några av dina vänner, för efter ett tag inser man att variationen tryter. Ta en mys o lek dag idag också, det är ni värda! /Kristina

 3. Faster Nilla

  Jodå… Man kunde missa Cityakuten, det gick jättebra! :)
  Jag har iofs missat det i flera år…. Så då kändes det inte så viktigt! Tids nog så visar tv3 det i repris, igen o igen o igen o igen… :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *