Helkroppsgips och kräkpåsar

Ja nu blev du allt nyfiken va?
De två ovan nämnda har inget med varandra att göra, så det har inte inträffat nåt hemskt!

Helkroppsgipset fick Tuva, eller halvkropp kanske det blev. Vi har varit och gjort en gipsavgjutning för ett ståskal idag! Både Hasse och jag var ytterst tveksamma till att det skulle kunna gå, men se det gick alldeles galant. Krux nummer ett var att Tuva måste hålla ben och höfter stilla medan ortopedteknikern gipsade, krux nummer två var att det helst skulle utföras med Tuva liggandes på mage. Hon hatar att ligga på mage! Lägg då till att bli fasthållen så förstår ni nog vår skepsis.

Döm vår förvåning när det gick som en dans! Ja, visst protesterade Tuva med inte alls lika vilt som vi föreställt oss. Hastighetsrekord slog vi också, 35 minuter. Snabbaste avgjutningen hittills för OTA (ortopedtekniska avdelningen). Men hon var lite svettig efteråt, lilla fjärilen. Avgjutningen skulle göras med kläder, skenor och skor på så hon blev invirad i plast först, sen gips uppepå det. Varmt!

Tuva har överraskat en gång till idag, hon har nämligen gått i sin nya gåstol! Först ville hon inte, men efter mild övertalning hamnade hon i stolen i alla fall. Riktigt kul blev det när jag sa att hon inte fick ta ett enda steg till, då gick hon för glatta livet! Oh, så skoj det är att göra precis tvärtemot vad mamma säger!

Anton har varit med farmor hela eftermiddagen och haft det mysigt. Tur det, så han slapp följa med till OTA. Det kan inte vara kul att sitta still i en halvtimme och titta på fyra vuxna som försöker få en fyraåring att ligga still. Han hade käkat korv och grillad banan med sirap och glass, så han var väldigt nöjd med eftermiddagen.

3 reaktion på “Helkroppsgips och kräkpåsar

 1. Irene Ek

  Godmorgon!
  Men ”kräkpåsarna” då,,vad skulle du med dom till? Sitter här nyfiken utan att hitta nåt svar i inlägget!
  Härligt att det gick bra med gipsavgjutningen,hoppas det går lika bra med resten oxå :-)
  kramisar

 2. towe

  Sitter och läser din gamle blogg på vi föräldrar med tårar överallt… Letade efter din bok men hamnade där. Läser om Dr Kalkyl och tror mig veta vem den är. Underbara G.B? Själv kallar vi honom Dr Burns eftersom jag tycker han liknar Mr Burns från Simpsons. Men du, hur hittar man din bok?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *