Hasta la Vista, dineros…

Aj aj aj. Tripp till IKEA idag. Det slutar aldrig bra för plånboken… Men nu har vi allt som behövs för att få sovrummet helt och fullkomligt perfekt! Idag har vi inhandlat inredning till garderoben, så vi kan slänga ut de där gamla asen som just nu står i vardagsrummet och skrotar.

När man vet att det är ny garderob på gång så orkar man inte hålla ordning i den gamla, har jag märkt. Vi hade ett skriande behov av garderobsinredning när vi flyttade in här, 2005, men det hamnade liksom på ”att göra”-listan. Vi hade ju hänggarderober som fick fungera som inredning. ”Så länge”. Nu har vi i åratal försökt hålla lite ordning i dessa hänggarderober, men det är inte helt enkelt. Det blir trångt, allting rasar in mot mitten och man använder verkligen en minimal yta av den stora garderbob som det hänger i. Nu har jag kapitulerat totalt, den rena tvätten trycks in där jag ser nån liten glipa vilket leder till totalt kaos bland kläderna!
Den nya inredningen kommer skapa mer ordning och reda, och utnyttja hela garderobsytan. Så köpte vi nya gardiner (vi har haft samma sovrumsgardiner i 9 år), en uppsättning nya sängkläder och ett överkast (som faktiskt täcker hela sängen, det gjorde inte vårt förra). Imorgon ska det piffas och puffas, sen kommer det väl lite tjusiga bilder på vår nya oas. Men den känns oss väl unt. Vi behöver ett rum som kan ge oss lugn och ro, ett sovrum att trivas i där vi kan vila och ladda batterierna mellan nattpassen.
Plånboken tycker väl kanske att det blev lite väl fint i sovrummet…men va tusan, det är ju tänkt att hålla ett tag också. Nästa inplanerade sovrumsrenovering infaller väl strax innan pensionen… Å andra sidan har en liten fågel viskat att det går rykten här i byn som att vi är rika som troll, så då kan vi ju renovera om hur mycket vi vill. Synd bara att vårat bankkonto inte lyssnar på rykten…

Åh, gudars skymning nu har Zingo släppt sig igen. Jag får ont i huvudet… Vi köpte ny mat åt honom idag, efter en liten konsultation med expediten på djuraffären. Hon skrattade lite när vi beskrev Zingos gasproblem och kollade innehållsförteckningen på det foder han ätit hittills. Innehöll visst sojamjölk, som tydligen är känt för att kunna ge de små voffsingarna riktiga mördar-gaser. Jädrar i min låda, vilka mördar-gaser!
Nä fy, jag kan inte sitta kvar här, det stinker för mycket. Och så är klockan faktiskt halv två på natten, kan vara idé att knyta sig nu.

Puss å kram hela dan!

3 reaktion på “Hasta la Vista, dineros…

 1. Faster Nilla

  Ååå är ni också jätterika! Vet du, det är vi också! Har jag hört… För du vet att vi satte ju in ny vedpanna när vi flyttade in och efter några månader borrade vi ändå hål för bergvärme!!! Mmmm… Bara det att vi borrade för vatten!

  Alltså, jag tycker att de där som VET att vi är så rika, dom kan väl tala om vart alla pengarna är!! Det skulle vara skitkul att veta faktiskt! Dom kanske är på samma ställe som hockeybiljetterna… =)

  Undras var dessa rykten startade…? Jaja, det är en nackdel med att bo på en liten ort! Sen finns det många fördelar också, vi får fokusera på dem! Folk har väl inget bättre för sig än att prata om andra då är det ju mer synd om dem än om oss, vi har ju ett liv! =)

 2. Barkis

  Nilla >> Ta inte upp det där med hockeybiljetterna. Ida sover väl nog dåligt ändå på nätterna så hon behöver inte drömma mardrömmar om mig i onödan.

 3. Irene Ek

  Ja du, pengar är ett fördärv,men är till för att göra sig av med…så håll i och handla på…kanske kan vi bidra till att vända finanskrisen om vi fortsätter att låta dem rulla.. för det är likadant för oss, vi har också alldeles för mycket av dem…tur att det är några själar i byn som har mer än de behöver så att BMI går upp eller var det BNP det hette ?…
  så nu gick det att kommentera igen..trodde ni ”blockat” mig pga usla kommentarer =) kram Irene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *