Håller tummen hårt

Näe, Tuva är inte frisk än. Suck. Fast det går åt rätt håll i alla fall! Idag har hon varit ute på en 20-minuters tur i permobilen och njutit av solsken och fågelkvitter! Gissa om hon njöt?
Det är andra gången på tre veckor som hon varit utomhus, jäkla förkylning. Nu håller jag tummen, så hårt att den börjar bli blå, att det inte blir ett bakslag igen för att hon fick komma ut. Just nu ligger hon bredvid mig och slemmar ganska duktigt… Men man vet ju själv hur det är när man är hemma å är sjuk, till slut börjar väggarna liksom krypa inpå en, något så banalt som en promenad till postlådan räddar hela dagen! Så vi tog risken idag, hoppas att solsken och fågelsång var rätta receptet.

Jag var till jobbet en sväng i måndags, men sen har jag varit hemma med Tuva resten av veckan. Linda är tillbaks, så vi kan återigen dela dygnet på tre, tack och lov. Just idag, efter att ha fått tanka lite solsken och ladda upp med D-vitamin, mår vi bra men i tisdags kändes det som om vi var ruggigt nära den där världsberömda väggen, både Hasse och jag. Jag kunde nästan känna den stryka mot pannan. Otäckt.

Vi har satt in kortison för att tampas med slemmet, och hoppas att det biter. Det har ju hjälpt förut. Tuva är tålmodig som en ko, hon finner sig i inhalationer, PEP-maskträning, syrgas och andningsgymnastik. Hon har i alla fall inte haft någon feber på hela veckan, tjoho!!
Orken är väl inte på topp, men hon bjuder på solskenssmil varje dag. Igår var hon alldeles lycksalig, för då fick hon leka spökjägare med storebror!! Han är världens bästa storebror, den gossen. Spökjakt-leken har han växt ifrån, men han vet ju att Tuva tycker att det är så himla roligt. Så han hämtar sitt spökjägarvapen, ger Tuva hennes blåa svärd med rosa boa på och så ger dom sig ut på jakt. Hihi.

 

 

2 reaktion på “Håller tummen hårt

  1. Bloggminglet 2012

    Hej! Vet inte om du känner till det stora Bloggminglet som kommer att vara den 28:e april i Sthlm? Det är för alla föräldrabloggare och alla har chans att komma, läs gärna mer på vår hemsida! Hoppas vi ses :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *