Häck väck!

Fast helt väck är den ju inte. Häcken alltså. Våran hemska, taggiga häck. Hasse har brottats med den hela dagen, häcken som växte sig både hög och tät men inte särskilt snygg. Den enda den var till glädje för var väl myggorna, som fann en fristad där när solen steker om dagarna. Nu får de helt enkelt flytta nån annanstans! När min stilige trädgårsmästare var färdig så upptäckte jag att det faktiskt låg hus där, på andra sidan häcken! För att inte tala om hur ljust det blev här på baksidan. Anton högg i och hjälpte till när han kom hem från skolan, grabbarna stretade med att få upp allt ris på släpet.
– Vad snällt av dig att hjälpa pappa, det tror jag han uppskattar. sa jag till sonen när vi borstade tänderna.
– Nja, det tror jag inte han gör. Han sa ju inte ens tack för hjälpen!

Haha, nä det förstås. Man måste ju komma ihåg att säga ”tack”.
Vädret idag har varit helt underbart, jag hade behövt städa lite här hemma men vem vill sitta inne när solen skiner?! Till skolan fick det bli cykel, sen blev det hundpromenad när jag kom hem igen, vi har varit ute på baksidan så mycket vi bara hunnit, tog en promenad istället för bil eller cykel när Anton skulle hem igen. Nu gäller det att soltanka, för snart blir det mörkare! Det känns på morgonen, Anton och jag frös rejält om händer och öron imorse när vi svischade fram på våra cyklar. Men det är härligt också. Jag gillar verkligen hösten!

Lite svårt att komma in i alla rutiner igen bara, jag har varit jättesuperdupertrött idag! När jag suttit ner har jag knappt kunnat hålla ögonen öppna, och när jag stått upp har det snurrat i huvudet av trötthet. Vilade lite på förmiddagen, men jag är för rastlös för att orka vara trött längre stunder! Vem tusan kom på att skolan ska börja klockan 8? Det är ju okristligt tidigt, jag tycker runt 9.30 hade varit bättre.
Tuva längtar efter att få komma igång med sina rutiner också, idag har hon tjatat om dagis titt som tätt. Och simningen. Nästa vecka drar det igång, alltsammans. Men det är långt till nästa vecka, när man är 5 år fyllda, ivrig och förväntansfull!

2 reaktion på “Häck väck!

 1. Irene Ek

  jag provade också att ”soltanka” igår, men gammal och känslig som man blivit så blev det inte många minuter åt gången och myggen flyttade nog ner till mig tror jag, ifall du undrar vart de tog vägen.
  Provade att leka lite ”kasta boll” med lille Junior på gräsmattan mitt i solen och blev totalt överfallen jag tom. drog ner ett par i halsen och då gav jag upp….nu ser jag fram emot ett par frostnätter ”död åt dom j-a” (ursäkta :0)
  Ja, du Ida, efter 4 barn och upp med tuppen i sisådär 30 år är det rätt skönt att gå upp när jag vill. Ni är snart där ni också, tiden går så otroligt fort.
  Fattar tex. inte vart de här 19 sista åren med Viktor tagit vägen, 19 kilo har i alla fall satt sig på häcken, kanske omvandlas åren till kilo ? I vart fall verkar det så i mitt fall…men nu kämpar jag med dem och har som biverkning idag en dunkande,smärtande,blixtrande huvudvärk, men vad bryr sig två förväntansfulla hundar om det, UT PÅ PROMENAD skall vi !!
  Kram till er alla !

 2. Annelie Johansson

  Även jag tycker om hösten. En klar frisk solig höstdag med hundarna är underbart. Jag har ingen egen hund lånar mina föräldras och sykons hundar. Syrrans hund har opererat korsbandet. sluträkningen stannade på sexton tusen. Det är inte billigt att ha hund.

  Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *