Galler för fönstren

Ja, det ser ut som om vi har det i alla fall. Jag fick ett hurtigt ryck igår och fick för mig att jag skulle putsa fönster. Det var inte igår kan jag säga! Jag undrar om vi putsat fönstren de senaste två åren? Asch, hög tid var det i alla fall och jag tänkte ta det lite piano genom att bara putsa Tuvas och vårt sovrumsfönster. Oh, så rent det blev! Och randigt förstås, jag är verkligen kass på att putsa fönster men vad gör väl det? Det gäller att göra det av hjärtats lust! Det var till och med nästan roligt, ända tills jag putsade utsidan. Fönsterkittet formligen rasade ifrån fönstret, som Corn Flakes! Då var det inget kul att putsa fönster längre… jag kunde riktigt se den dundertrista fönsterrenoveringen framför mig:
Skruva ur bautatungt fönster, bära iväg bautatungt fönster, pilla kitt, skrapa rent, kitta om, vänta vänta vänta på att få måla, bära tillbaka dundertungt bautafönster, skruva i bautafönster, måla igen, skrapa bort färg som hamnade mitt på rutan. Inte roligt. Sist jag renoverade fönster var jag så ofantligt ambitös att jag rev ner vartenda fönster på baksidan i tur och ordning, kittade efter bästa förmåga (jag har ganska dålig koll på det här med fönsterkitt), slängde upp dem i karmarna igen och där blev de hängande. Jag målade aldrig, för då hade liksom luften gått ur mig. Det är snart fem år sen, och där hänger de stackars fönstrena med omålat kitt. Fåglarna tyckte det var mumsmums första året.
Så planen var ju att liksom göra om och göra rätt på baksidan. Men nu är ju framsidan i mer akut behov av hjälp. Suck!

Tuva satt glatt och hejjade på mig när jag putsade, hon tyckte det var mys-läskigt när det skrek om fönsterskrapan. När vi putsade insidan hade vi Bä Bä Vita Lamm att rocka loss till och Tuva körde in i vattenhinken i takt med musiken. Tack och lov lyckades hon inte välta den…

Anton har lekt med J hela dagen lång, de lekte i förrgår också. Redan då bestämde de att det skulle lekas hela dagen efter, helst ville de leka från 8.00-22.00 men vi redigerade den tiden lite så det blev 10.00-19.00. J skulle ha gått på fritids men ville hellre vara här. Lunch, mellis och middag tillsammans, pojkarna var lyriska! Till på köpet fick de bestämma gårdagens meny, det blev tacos till lunch och våfflor till middag. Ingen hälsokost direkt, men är det pojkarnas dag så är det. Jag märkte nästan inte av dem, såg dem bara när det var dags att äta. Jag vet inga två som leker så fint som Anton och J, jag hörde inte ett enda gnabb på hela dagen! Idag är Anton uttråkad, redan klockan 8 på morgonen för idag ville J gå på fritids. Jag får väl försöka roa sonen efter bästa förmåga, vi kanske ska putsa ett fönster eller två? Eller näe, då rasar det säkert mera kitt. Fy va deprimerande…

2 reaktion på “Galler för fönstren

 1. Anna-Karin och Nicklas

  Hehe jag kommer ihåg när du kittade om fönstrena på baksidan, det var när jag o Nicklas var och hälsade på. =)
  Lycka till!

 2. Leffe

  Hej lilla fönsterskrapa!
  Dufår gärna komma över till Gävle och dra av gatusmutsen som stänkt upp på mina fönster 1 trappa upp. Det börjar dra mot två år här åxå så det äe dags nu. Jag kan köpa hem sån där fönsterputsningsdundersprej så klarar du det på nolltid. Du vet: spreja, vispa runt med skumgummisidan, skrapa med gummilinjalen å eftertorka med mjuk trasa.
  Skulle det MOT förmodan vara nån torkfläck kvar: Andas på lite imma å gnugga igen. Dessutom slipper du kitta mina fönster, för där sitter det som berg. Å målade ä dom dessutom. Väntar på svar före aug. 2010.
  Puss å kram till alla från Leffe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *