Frukt-frossa!


Idag har busmamman fått sota för att hon tog ledigt i två dagar från tvättstugan. Tvätten hopade sig i stora berg, 5 fulla maskiner blev det att tvätta, torktumla och vika fint tillbaka in i skåpen. Pust!

Och så har jag skolkat lite från returen också. Jag som lovade mig själv att vara sååå duktig, åka iväg med pappersinsamlingen och returglaset och hela alltet minst en gång i veckan. Jo tjena…det blir inte ens av en gång i månaden. Idag skulle jag bära ut helgens skörd av glas, metall och papper. Men när jag öppnade locken på backarna vällde det ut ur dem. Suck, bara att bita i det sura äpplet och packa in det i bilen och åka till returen. Fast nog känner man sig bra duktig när man kommer hem!

På menyn idag stod tjäder-gryta. Anton tyckte att blotta namnet på anrättningen lät vämjeligt. Nåt dylikt ville han då rakt inte ha ens i närheten av sin tallrik. Potatis och grönsaker dög bra som lunch. Men elaka mamman lade ändå på en bit tjäder. Och hoppsan, den slank visst ner också, varpå gossebarnet utbrister:

– Åh! Det här är min nya favvis. Pappa, du kan väl skjuta en till i höst?

Och det var faktiskt väldigt gott. Nåt annat som är gott som jag blivit smått beroende av är…frukt!! Och med mitt nya tjusiga fruktfat ser det bara ännu godare ut. Tidigare hade jag all frukt i kylen, för vi åt inte så mycket så det blev ju bara förstört när det låg framme. Men med den här fruktbuffén för ögonen är det helt omöjligt att motstå frestelsen.

Tuva delar mammas passion för frukt i alla former. Vi var ute och gick med Rulle idag, och Tuva ville inte på villkors vis gå in, fast hon var röd om näsan, rosig om kinderna och så kall så hon huttrade. Men när jag lockade med banan och kiwi blev det en himla fart hemåt!

Mera frukt åt folket!

Mera frukt åt folket!!

En reaktion på “Frukt-frossa!

  1. Anna-Karin

    hehe superfint =) Vi är också lite av fruktberoende här hemma, köper frukt fler gånger i veckan =) Men det är väl kanske inget negativt =)
    Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *