Förskoletjej!

Förra veckan var en stor milstolpe för Lovisa: hon fick äntligen börja i förskolan!! Som hon väntat och längtat! 

Hon har ju varit där och hälsat på förut, hängt med mig när jag skulle hämta eller lämna nåt papper eller bara visa mig så att inte kollegorna glömmer bort hur jag ser ut. Men i tisdags var det ”på riktigt” för Lovisa, allra första inskolningsdagen.

Hon älskade det! Susade iväg in och började utforska och leka innan jag ens fått av mig ytterkläderna! Vi var där tisdag och onsdag, på torsdagen fick jag gå iväg till personalrummet en stund, så Lovisa fick prova vara själv lite. Pedagogerna skulle hämta mig så fort Lovisa frågade efter mig. Efter dryga två timmar blev jag rastlös och orkade inte dricka mer kaffe och te, så jag gick tillbaka till avdelningen. 

Där hann jag se en skymt av Lovisa när hon kilade från toaletten mot lekrummet:

– Hej mamma! Jag har varit ute och lekt med grävskopan, nu ska jag äta mat!

Och så var hon borta igen, hihi. Inskolningen gick som en dans och lilla damen är mycket nöjd med att nu vara en förskoletjej! 

Säkert som amen i kyrkan är att förskolestart medför infektioner, och vi utgör inget som helst undantag. Fredag och måndag hann Lovisa vara på förskolan, idag är vi hemma och är förkylda. 

Jag hann jobba en dag också! Igår var det ju nypremiär för mig på jobbet! Det var en blandning av spänd förväntan och nervöst illamående som virvlade runt i magen när jag gjorde mig i ordning på morgonen. Jag hade ju min reaktion från förra veckan färsk i minnet, det var faktiskt riktigt läskigt när kroppen reagerade så väldigt starkt. Men gårdagen gick bra!

En timme i barngruppen och sedan APT på eftermiddagen. När jag varit på jobbet i tre av mina fyra arbetstimmar började det bli lite tufft. Jag kände hur hjärnan började koppla ner och det blev svårare att hänga med. Huvudvärken började smyga sig på. Men det gick bra!

Jag var helt urlakad när jag kom hem, hjärnan kändes som äppelmos men jag var väldigt nöjd och glad över att ha klarat en arbetsdag!

Idag har jag känt mig slapp som en disktrasa hela dagen, bara varit med Lovisa och låtit henne bestämma tempot. Mycket mys, lite bus, lite sagoläsning och en lång, skön tupplur. På eftermiddagen mobiliserade vi lite krafter och gick ut i höstsolen, tog några varv runt kvarteret med trehjulingen. Tog det lite piano, helt enkelt!

– Men imorgon ska jag till förskolan, visst då mamma?!

Jag kommer nog inte bli poppis imorgon när det går upp för henne att hon nog får ge sig till tåls nån dag till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *