Farväl Arizona

Det är en sorgens dag i familjen Kroghs hus högst upp i Trollbo-backen. Antons älskade hamster dog igår.
Vi fann henne på kvällen, när Hasse som vanligt skulle titta till henne. Han tyckte att det var lite konstigt att hon inte var ute och sprang i buren, som hon brukar göra om kvällarna. Han lyfte på huset där Arizona sover för att titta hur det var med henne. Och där låg hon. Alldeles stilla och kall.
Vi väckte inte Anton, som redan hade somnat. Jag berättade för honom imorse istället. Väntade tills han vaknat till och käkat frukost. Herrejösses, vad ledsen han blev.
– Du sa att hon skulle bli TRE år, mamma. Och hon hann inte ens bli ETT!
– Näe, jag sa att dom KAN bli tre år…

Fast sen la jag ner. Han sörjer ju, spelar roll vad som sagts och inte sagts. Vi har bara tagit det lugnt idag. Nilla kom förbi med en påse bullar och en ljuslykta, där hon och Anton tillsammans tände ett ljus för Arizona. Sen spelade faster och Anton TV-spel en stund (tack Nilla, det behövde han). På kvällskvisten åkte vi och begravde Arizona, farmor följde med och hade tagit med sig en fin bukett blommor från trädgården och ett litet sånt där elektriskt värmeljus. Graven blev jättefin.
Buren är städad och skrubbad nu. Det känns jäkligt tomt, faktiskt. Till och med jag tycker att det är tomt. Man fäster sig vid de små liven, hur små de än är.
Farväl Arizona.

3 reaktion på “Farväl Arizona

  1. Nilla

    Ja… Tänk.. JAG spelade tv-spel, tror att jag får det fler gånger för Anton vann.. Lätt! Kan inte komma ihåg att Super Mario var så där svårt förr.. Kanske faster börjar bli gammal..! ;) Nä.. SÅ kan det inte vara.. Kram på er!

  2. Irene säger...

    kram på er ”Härliga Trollbo-familjen” hoppas sorgen går snabbt över och att nya äventyr väntar för Anton..håll förkylningsbaciller och annat skit på avstånd ett tag nu och njut av den helt fantastiska hösten..Kram Irene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *