En sån där dag…

Ja, det verkar vara en sån idag. En sån där dag.
Den har i och för sig varit bra. Hasse, Tuva, Linda och jag for på möte på Stugknuten i förmiddags, alltid trevligt. Tuva avslutade mötet med att göra en överallt-blöja. Sen flanerade vi lite på Kupolen, käkade lunch, åkte hem och hämtade Anton. Han hade tydligen bestämt med en kompis att de skulle leka idag och att kompisen skulle sova över. Minsann!
Min första reaktion var: absolut inte, det är ju mitt i skolveckan! Fast sen tänkte jag efter lite…varför inte, bara för att det råkar vara mitten i veckan? Det är ju inte som att de har nationellt prov i naturvetenskap imorgon eller så…
Nä, sagt och gjort. Kompisen är här, och han ska sova över. Grabbarna har haft en jättemysig eftermiddag, kollat på film och käkat popcorn, varit ute på en kvällspromenad med reflexvästar och ficklampor och nu sitter de i soffan och myser.

Hasse, han sitter på akuten med misstänkt klantus arslus i axeln. Han var ute och åkte lite skoter innan middagen…körde stutt på en sten, fastnade med jackan eller vanten (jag vet inte riktigt vilket) i styret och föll framåt över sin egen axel. Pang tjoff, jätteont i axeln. Klantus arslus, helt enkelt. Hoppas att det inte något allvarligt.
Men innan han for iväg till sjukhuset hann Tuva göra överallt-blöja till på köksgolvet och när Hasse satt å åt middag välte han ut sitt vattenglas över hela bordet och över den trådlösa telefonen som råkade ligga där. Så med tanke på de två fadäserna borde vi ha avverkat vår kvot att jäkelskap idag. Det borde inte vara något allvarligt fel på hans axel.
Just nu har jag tänt en härlig, sprakande brasa i kaminen, tänt värmeljus lite överallt och när gubben kommer hem igen ska jag bädda ner honom i soffan under en stor filt och bjuda på en kopp blåbärste, och pyssla om min sjukling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *