En liten (lång-)tur

Vi for en liten sväng med bilen igår, en liten sväng på sisådär 34 mil totalt. Men det var det värt, för vi hälsade på Idefix! Igår var ”provmånaden” slut och både Idefix och hans nya matte å husse tyckte att allt kändes alldeles underbart, så igår skrev vi över Idde på dom ”på riktigt”.
Det var lite nervöst på vägen dit, tänk om Idde skulle bli alldeles desperat och vilja följa med hem igen? Tänk om vi kom dit och såg att han inte trivdes? Tänk om vi kom dit och Idde sket högaktligen i oss?
Men så fort vi klev ur bilen kändes det jättebra, en tokglad liten Idefix kom rusande emot oss och visste inte hur han skulle bära sig åt för att kunna slicka oss alla i ansiktet samtidigt. Han for som en kanonkula emellan oss och pussade å viftade på svansen. Hans ”sambo” Lova kom förstås också ut och hälsade om än lite mer civiliserat!
Idefix bor i rena rama slottet, tre våningar har de att busa runt på. Och nya matte å husse är underbara människor, det riktigt lyser kärlek ur ögonen på dem när de tittar på och talar om Idde.
Det tunga, hemska beslutet att Idefix inte kunde bo kvar hos oss känns inte alls tungt eller hemskt längre. Han har hamnat precis rätt!

Just nu sitter jag och Tuva här i soffan och glor på TV, fast egentligen skulle vi väl ha varit ute halva dagen nu när det för en gångs skull var mänsklig temperatur ute. Men…jag har latat med tvätten den här veckan och det får jag sota för idag. Fem maskiner har jag avverkat och jag är inte klar än. Det fick bli en tvätt- och städdag helt enkelt. Tuva har hängt med och gjort sitt bästa för att vara i vägen, tihi.

En reaktion på “En liten (lång-)tur

  1. Kristin

    Åh, vad skönt för er…och för Idde med!!! Kraaaaaaaam, nu ses vi under sportlovet va???
    Kramen!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *