En härlig dag!

Anton på utflyktHå hå va de blåser i träna ida’!

För det gör det, blåser som tusan. Och på backen ser man bara is och asfalt, ingen snö. Idag har vi varit på utflykt med dagis, en riktig ute-dag! Vi gick redan klockan nio, i ett långt och ståtligt led. Med frukt, festis och korv i packningen. Och så en egen liten matsäck förstås, den är viktig. Det är liksom det bästa med hela utflykten, att få kika i smörgåsboxen vad mamma stoppat ner för gott den här gången. Idag hittade jag en risi-frutti, en liten burk kex, en festis och en termos med varm oboy. Mums! Vi fikade så fort vi kom fram. Fast vi kom ju inte riktigt hela vägen fram förstås. En av mina fröknar åkte på rumpan, för det var bara is på stigen där vi gick. Då bestämde fröknarna att vi skulle ha vår utedag där, precis där fröken trillade (fast inte just på isfläcken, utan i gräset bredvid). Lunchen var minst lika god som matsäcken, grillad korv med ketchup, invirad i tunnbröd!! Det är så gott att äta ute, korv är det bästa då!

Ända till klockan ett var vi ute, det ni. Det blåste så det stod härliga till, men vad gör väl det när solen skiner. Det finns inga dåliga väder, det lärde jag mig på I Ur och Skur Vinbärsgården när jag gick där. Det finns bara olika väder. Klockan ett hämtade mamma mig, så åkte vi till vårdcentralen. Mitt bandage runt gipset började bli lite…tja, snuskigt faktiskt. Så en sköterska bytte det åt mig. Jag passade på att fråga om hon hade nåt färgglatt, eftersom jag skulle på disco och allt. Så jag fick ett urtjusigt rött bandage, passade perfekt till den röda sprayen som jag hade i håret på discot!

Det är så himla kul på disco, synd att det bara är en gång om året. Det är min avdelning på dagis som fixar disco varje år. Ikväll fick vi hamburgare, chips, popcorn och läsk. Jag hade sååå ont i magen när jag kom hem, men det var det värt. Dansade mycket gjorde jag också, med min bästis och en tjej som jag brukar leka rätt mycket med. Störtkul. Men vet ni, nu är jag så himla trött att jag lär krypa till kojs. För imorgon är det lördag, ni vet väl vad det innebär? Gooodiiis!!!!!

Tjing!

/ Anton

Men hallå, jag då?! Ska inte jag få berätta nånting va? Jag har ju också vart på utflykt idag, i solen. Vi småttingar var bara med till elva, men vi hann ha mycket kul ändå! Först fick vi käka upp vår matsäck. I min var där kanelbulle (som mamm fick dela i pyttebitar till mej) och festis. Jag gillar inte festis, men det var en fin gul förpackning. Tuva i solenHade inte tid att fika värst mycket, jag ville upp och leka! Först gick jag runt och kikade på all snö med mamma, sen bytte jag mamma mot en fröken och gick å kollade in alla vinterblommor. Det gick att plocka en riktigt fin bukett med gräs och vinterblommor, men den var så stickig att hålla i så jag lämnade den där i snön istället och lekte lite med en kompis. Jag hade ju inte alls lust att gå hem när mamma sa att det var dags, men det var tur jag följde med för då fick jag ju träffa Sten!

Det var en farbror här idag och satte en stor mackapär på väggen som blåser luft omkring sig. Luff-luff-pum eller va mamma nu sa att det hette. Men den där Sten, han var trevlig han. När han drack kaffe fick jag sitta i hans knä, och så fick jag krypa omkring och kolla när han skruvade upp mackapären och drog sladdar.

Igår var jag och simmade! Jag bara äääälskar mina hab-sim, det är så kul att träffa dom andra barnen i gruppen, skvätta vatten på fröken och jaga plastleksaker i poolen. Och så är det så varmt och skönt i vattnet! När vi ska gå upp brukar mamma och jag springa in till duscharna, det blir så kallt att kliva ur poolen!

Har fiskat idag åsså, fick ett spö av farmor igår. Och ett pussel, så om man svingar med spöt ovanför pusslet, så fastnar det en fisk. Poff! Jätteskojjigt!

Jag är åsså lite trött, som brorsan. Vaknade ganska tidigt imorse, jag liksom kände att det var nåt i görningen. Och jag hade ju rätt, det var ju utflykt på gång! Tror jag ska släpa fram en termos och en plastburk imorgon bitti också, så kanske mamma förstår att jag vill göra utflykt igen!

Kjam kjam från en trött liten prinsessa!

/ Tuva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *